Júlia Vargová Správy Samospráva

Mesto kupuje pozemky za viac ako 600 000 eur: Chce vytvoriť lesopark

Poslanci na druhom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva rokovali aj o kúpe pozemku pre lesopark v lokalite Sibírskej ulice v Trnave.

Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava pripravuje v lokalite Sibírskej ulice lesoparkovú úpravu pozemkov. V tejto lokalite sa nachádzajú pozemky vo vlastníctve štátu i fyzických osôb.

Podľa návrhu uznesenia má ísť o priestor „pre územnú rezervu na vytvorenie budúcej parkovej, oddychovej a zalesňovanej plochy v rámci navrhovanej zmeny Územného plánu ako verejnoprospešnej stavby, ktorej investorom bude Mesto Trnava.“

O kúpe prvých takmer dvadsiatich hektárov od Alexandra Wallnera z Austrálie rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva na druhom riadnom zasadnutí. To sa uskutočnilo posledný aprílový utorok.

„Filozofia je veľmi jednoduchá. Vytváranie priestorovej rezervy na účely parkov a lesných a pseudo lesných porastov,“ uviedol primátor Trnavy Peter Bročka a zhrnul, že v danej lokalite je dokopy takmer 60 hektárov pozemkov.

Na základe rokovania primátora mesta s vlastníkom, resp. s jeho zástupcom je navrhnutá cena 3,20 eura/m2.

Pri výmere nehnuteľnosti 190 513 m2 je teda celková kúpna cena 609 641,60 eura. V predmetnej lokalite je v súčasnosti obhospodarované pole s ornou pôdou. Primátor konštatoval, že celkové kupovanie pozemkov je len otázkou ceny. „Tá cena za pozemok je viac ako priaznivá,“ uviedol Bročka. Na rovnaký účel by mali poslúžiť aj susediace pozemky. S ich vlastníkmi mesto rokuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM