Monika Hanigovská Rôzne

Mesto má nové plány: Chce cyklotrasy na Bučianskej a Saleziánskej, FOTO

Trnavská radnica informuje o nových cyklotrasách. Mesto si od tohto kroku sľubuje nielen zníženie hlučnosti a nárokov na parkovanie. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má nové plány: Chce cyklotrasy na Bučianskej a Saleziánskej, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Už dlhší čas rieši trnavská radnica domácu úlohu. Podľa vlastných slov k trvalým cieľom mestskej samosprávy patrí zníženie hlučnosti a nárokov na parkovanie, zníženie množstva výfukových plynov a súčasne chce mesto trvalo udržať dopravu v meste.

Mesto vidí záchranu aj v cyklotrasách. „Významnou možnosťou odľahčenia preťaženej dopravnej infraštruktúry je cyklistická doprava,“ informuje trnavská radnica vo svojej aktuálnej správe.

Jedným z takýchto opatrení by mohli byť nové cyklotrasy na Bučianskej a Saleziánskej ulici. Trnava požiada na tento projekt nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 –2020.

Cyklotrasa na Bučianskej by ma mala tiahnuť po dĺžke približne 594 metrov.

Prepojenie aj s Univerzitou Cyrila a Metoda

Súčasne by plánovaná trasa spojila už existujúcu cyklotrasu na Veternej ulici so Špačinskou cestou, kde by sa opäť spojila s ďalšou plánovanú cyklotrasou. „Povedie po jestvujúcom chodníku, preto bude súčasťou stavby aj úprava komunikácie a vybudovanie nového jeden a pol metra širokého chodníka pre peších, ktorý bude na určitom úseku oddelený od cyklotrasy pásom zelene. S pomocou chodníka a priechodu pre chodcov sa vytvorí aj prepojenie s Univerzitou Cyrila a Metoda,“ informuje o svojich plánoch trnavská radnica ďalej na svojom webe, pričom počíta aj s rekonštrukciou verejného osvetlenia a sadovými úpravami.

Zdroj: Mesto Trnava

Druhá cyklotrasa na Saleziánskej, počíta s dĺžkou viac ako 380 metrov.

Aj rekonštrukcia autobusových zastávok

Plánovaná cyklotrasa na Saleziánskej bude začínať po trase už existujúceho chodníka a to po trase od križovatky so Špačinskou cestou po okružnú križovatku s Veternou ulicou. „Preto je aj v tomto prípade súčasťou projektu vybudovanie nového chodníka pre peších. Na križovatkách budú jestvujúce priechody pre chodcov upravené tak, aby k nim mohli byť primknuté aj priechody pre cyklistov,“ stojí ďalej v správe.

Okrem nových cyklotrás mesto počíta aj s novým verejným osvetlením ale aj s rekonštrukciou autobusových zastávok v oboch smeroch.

Predpokladané výdavky na tento projekt sú vyčíslené v sume 397 000 eur, pričom mesto investuje do projektu päť percent z celkovej konečnej sumy. Vizualizáciu cyklotrasy na Salezianskej ulici si môžete prezrieť v našej priloženej fotogalérii.

OBRAZOM: Nové vizualizácie cyklotrasy na Saleziánskej ulici
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM