BTW Správy

Mesto spustilo registráciu do Trnavského bikesharingu. Tento rok už druhýkrát

Zdieľané mestské elektrobicykle sa do ulíc Trnavy budú postupne vracať od pondelka 1. júna.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spustilo registráciu do Trnavského bikesharingu. Tento rok už druhýkrát
Zdroj: Dnes24.sk

Zdieľané bicykle si Trnavčania po spustení prvej registrácie na začiatku marca neužili ani dve týždne. Ako sa pre koronakrízu život zastavil v mnohých ohľadoch, aj mestské elektrobicykle museli poputovať späť do garáže. Obľúbené zdieľané elektrobicykle sa do terénu vrátia už po druhýkrát, tentoraz od pondelka 1. júna 2020. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

„Viac než sto žltozelených elektrobicyklov budeme na stanovištia v rámci mesta vykladať postupne. Všetky budú vydezinfikované, ale ďalšie preventívne hygienické opatrenia sú na strane používateľov – pri jazde odporúčame používať gumené rukavice,“ povedala Majtánová.

Používateľom Trnavského bikesharingu, ktorí nestihnú do konca tejto sezóny minúť svoj kredit, sa zvyšná suma presunie na budúci rok.

Ako sa môžu záujemcovia pridať do trnavského systému zdieľaných elektrobicyklov? „Potrebné je zaregistrovať sa v klientskom centre mestského úradu na Trhovej 3, alebo na stránke bikesharing.trna­va.sk, prípadne v mobilnej aplikácii Freebike. Potom stačí už len v klientskom centre podpísať zmluvu a užívať si jazdu Trnavou,“ vysvetlila hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM