Monika Hanigovská Rôzne

Mesto Trnava odsunulo výstavbu domov na Orešanskej: Stavať sa nebude do roku 2025

Trnavsky poslanci neposunuli odsúhlasenú realizáciu obytného súboru z návrhovej etapy do aktuálnej. Do roku 2025 sa na Orešianskej stavať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trnava odsunulo výstavbu domov na Orešanskej: Stavať sa nebude do roku 2025
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba rodinných domov na Orešianskej ceste v Trnave sa nezačne pred rokom 2025. Rozhodli o tom dnes poslanci trnavského mestského zastupiteľstva, ktorí nedali zelenú požiadavke investora posunúť už odsúhlasenú realizáciu obytného súboru z návrhovej etapy do aktuálnej.

Rozhodnutiu predchádzala rozsiahla diskusia v pléne, nakoniec v hlasovaní návrh všeobecne záväzného nariadenia o zmene územného plánu získal iba nepostačujúcich 50 percent hlasov.

Investor chce v lokalite postaviť 220 bytových jednotiek, urýchlenie realizácie argumentoval aj výstavbou zariadenia sociálnej vybavenosti, materskej školy, plôch zelene, športovo-relaxačnej vybavenosti a služieb pre obyvateľov mesta, takisto cyklotrasy a časti budúceho obchvatu cesty II/504 vo vymedzenom rozsahu. V diskusii sa názorovo rozchádzali poslanecké kluby Naše mesTTo (KDH, OĽaNO, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SZ) a Lepšia Trnava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM