BTW Kultúra Správy

Mestská veža je konečne znovu otvorená!

Po takmer troch mesiacoch je možné navštíviť Mestskú vežu a užiť si najkrajší výhľad na Trnavu a okolie. Zároveň spustilo prevádzku Turistické informačné centrum – Región Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Mestská veža je konečne znovu otvorená!
4
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism

Turistické informačné centrum – Región Trnava (TIC) a Mestská veža budú pre všetkých otvorené od 1. júna každý deň, vrátane víkendov, v čase medzi 10:00 a 18:00. Vstup na Mestskú vežu bude možný kedykoľvek počas otváracích hodín, najneskôr však pol hodinu pred zatvorením. Informovala o tom spoločnosť Trnava Tourism.

Prevádzkovateľ, ktorým je Turistické informačné centrum, sa postaral o dodržiavanie prísnych hygienických opatrení. Podľa jeho manažéra Michala Praja bolo podmienkou sprístupnenia veže zabezpečenie automatických dávkovačov dezinfekcie, ktoré sa nachádzajú pri oboch vchodoch. "Zvýšili sme tiež frekvenciu upratovania oboch priestorov, každý deň dezinfikujeme všetky dotykové plochy a okrem toho bude čistený aj vzduch pomocou germicídnych žiaričov, vyrobených na bezpečné používanie v interiéroch. Bezpečnosť je pre nás prvoradá, a preto sa nemusíte obávať navštíviť nás,“ dodal Praj.

Mestskú vežu môže naraz navštíviť maximálne 16 dospelých osôb, v prípade TIC iba dvaja ľudia.

Pred vstupom si návštevníci musia vydezinfikovať ruky a vo vnútri je potrebné dodržiavať odstup minimálne dva metre od cudzích ľudí, a samozrejme mať po celý čas prekryté ústa a nos rúškom. Popri opatreniach bude Turistické informačné centrum poskytovať všetky služby bez obmedzení.

"Pri návšteve regiónu Trnava vám ochotne poradíme, čo tu môžete zažiť a spoznať, aby ste si strávené chvíle v regióne vychutnali naplno. Zároveň si môžete u nás zobrať informačné materiály, mapy mesta aj regiónu či nakúpiť trnavské suveníry a tradičné lokálne produkty. K dispozícii bude aj predaj vstupeniek na vybrané podujatia v Trnave,“ prezradil.

Špeciálne výstupy

S otvorením Mestskej veže sa obnovujú aj termíny na špeciálne výstupy s hodinárom. Prvá prehliadka bude 19. júna a ďalšia 24. júla so začiatkom vždy o 18:30. Výstup s dodržaním všetkých bezpečnostných opatrení bude trvať 1,5 hodiny a počet miest je limitovaný na 15 osôb. Preto je potrebné si vopred zarezervovať svoje miesto na www.regiontrnava.sk alebo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM