Správy

Mestské služby sa na Dušičky nezastavili: Vyslúžili si aj pochvalu od primátora

Sviatky, kedy sme spomínali na svojich blízkych, sme oslávili aj v Trnave. Veľký počet návštevníkov cintorínov znamenal aj zvýšené množstvo odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Mestské služby sa na Dušičky nezastavili: Vyslúžili si aj pochvalu od primátora
16
Galéria

Až do desiateho novembra sú trnavské pohrebiská otvorené v zmenenom režime od 7.00 do 22.00 hodiny. Všetky cintoríny zažívajú počas týchto dní enormný nápor návštevníkov.

Množstvo odpadu

Na hroby prinášajú vence, kvety a rôzne sviečky. Vzniká tak veľké množstvo odpadu, ktoré treba odstrániť aj počas sviatkov. O to sa starajú pracovníci Mestských služieb mesta Trnava.

„Dnes najsilnejší sviatočný deň. A, žiaľ, aj neuveriteľné množstvá odpadu. Upratujeme, čistíme, pomáhame…Dostali sme od vás povzbudzujúce správy, e-maily, komentáre na Facebooku. Veľmi si vážime pozitívne reakcie na našu prácu počas uplynulého víkendu a posledných sviatočných dní. Áno, ako niektorí hovoria, je to naša práca. Každému človeku však dobre padne pochvala a ocenenie jeho práce. My nie sme výnimka. Nakoľko my pracujeme pre občanov nášho krásneho mesta, o to viac si vážime pozitívne reakcie (obdržali sme pozitívne reakcie aj od zahraničných návštevníkov cintorínov),“ píšu Mestské služby mesta Trnava.

Prečítajte si tiež

Pochvala od primátora

Ich náročnú prácu si všimol aj primátor Peter Bročka.

„Pochvala pre našich chalanov z mestských služieb, ktorí okrem iného aj spravujú štyri cintoríny v meste. Tie majú za sebou najväčší nápor v roku, s ktorým sa žiaľ spája aj obrovské množstvo odpadu. Chalani sa takmer týždeň prakticky nezastavili a pomáhali udržať priestory v kultivovanej podobe. Dobrá práca,“ napísal primátor

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Odpad počas sviatkov na cintorínoch v Trnave
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM