Kultúra

Mestský ples nebude: Uskutoční sa ples Trnavského samosprávneho kraja

Mesto Trnava ani tento rok nepočíta s plesom. Dovtedy mal za sebou 22 úspešných ročníkov. Zabávať sa budeme na plese samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Mestský ples nebude: Uskutoční sa ples Trnavského samosprávneho kraja
Zdroj: TASR

Po šesťročnej prestávke obnovil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tradíciu fašiangových plesov. Tohtoročný sa uskutoční koncom februára v Trnave a participovať na ňom bude mestská samospráva. Mesto Trnava svoj vlastný ples už druhý rok neorganizuje, dovtedy mal za sebou 22 úspešných ročníkov.

Predseda TTSK Jozef Viskupič pred časom povedal, že kraj má záujem organizovať svoj ples každý rok v inom regióne.

Podľa hovorcu mesta Trnava Pavla Tomašoviča forma spolupráce s TTSK je pre radnicu výhodná a vítaná.

Podľa mesta je ponuka plesov dostatočná

„Vnímame, že v období plesov a zábav je ponuka v Trnave dostatočná. Rozhodnutie zrušiť mestský ples ovplyvňuje aj skutočnosť, že mesto nevlastní reprezentatívny priestor, v ktorom by mohlo plesy usporadúvať,“ uviedol Tomašovič. TTSK pripravil naposledy ples v roku 2013, konal sa tradične v Mestskej športovej hale v Trnave rovnako ako takmer všetky mestské plesy.

Aj Ples seniorov

V kalendári tohtoročných plesov je na nedeľu 3. februára zaradený Ples seniorov. V jednom z hotelov sa opäť stretnú skôr narodení Trnavčania, podujatie prvýkrát samostatne organizuje Mestská organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska (MO JDS). Predchádzajúce ročníky malo pod palcom mesto, ktoré teraz poskytlo na podujatie grantové prostriedky. Podľa slov Igora Fabiána, predsedu MO JDS, počítajú s návštevnosťou okolo 250 ľudí. „Pozývame členov denných centier seniorov, ak sa kapacita nenaplní, poskytneme vstupenky aj verejnosti,“ do­dal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM