Monika Hanigovská Rôzne

Meteorológovia varujú: V okrese Trnava hrozia snehové jazyky, záveje i poľadovica

Počasie môže v týchto dňoch potrápiť aj vodičov v Trnave. Meteorológovia vydali pred týmito javmi výstrahy.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú:  V okrese Trnava hrozia snehové jazyky, záveje i poľadovica
Zdroj: TASR

Odborníci Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre Trnavský okres výstrahu 1. stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov a súčasne výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou.

Výstraha 1. stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov platí v okrese Trnava od utorka 6:00 hodiny ráno do stredy 20:00. „V okrese Trnava sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov,“ varuje SHMÚ.

Ako upozorňuje výstraha, tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. „Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ varujú ďalej meteorológovia.

„Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza sa vo výstrahe.

Súčasne vydalo SHMÚ výstrahu 1. stupňa v okrese Trnava pred poľadovicou, ktorá platí v okrese Trnava od utorka 12:00 hodiny ráno do stredy 15:00.

„V okrese Trnava sa ojedinele očakáva tvorba poľadovice,“ informujú meteorológovia. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..).Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dopĺňa SHMÚ.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM