Erik Bojničan Rôzne

Milovníci dobrôt, tu nemôžete chýbať: V dedine neďaleko Trnavy sa vám budú zbiehať slinky

Máte maškrtné jazýčky? Na svoje si už čoskoro prídete v dedine neďaleko Trnavy. Budú sa tam konať tradičné majstrovstvá v pečení.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci dobrôt, tu nemôžete chýbať: V dedine neďaleko Trnavy sa vám budú zbiehať slinky
Zdroj: TASR

Ak patríte medzi milovníkov sladkých dobrôt, určite by bola škoda nechať si ujsť podujatie, ktoré sa chystá v obci Madunice. Najznámejším koláčom spájaným s touto obcou je bezpochyby chýrna Madunická štrúdľa, no fantázii sa medze nekladú. Široko-ďaleko budú rozvoniavať rôzne dobroty.

Už v sobotu 11. marca 2017 sa tam bude konať tradičná súťaž s názvom Majstrovstvá Maduníc v pečení. Aktuálny ročník je venovaný téme Pečené nepečené dobroty. Okrem chuťových pohárikov istotne pri pohľade na výtvory gazdiniek dostanú zabrať aj zrak a čuch. Súťažné zákusky budú môcť súťažiaci priniesť medzi 12:30 hod. až 13:30 hod. do zasadacej miestnosti miestneho obecného úradu.

Od 14:00 hod. je naplánované hodnotenie porotcami. Hlavnou porotkyňou bude speváčka Gizela Oňová, ktorá zároveň spríjemní popoludnie známymi melódiami.

Z Majstrovstiev Maduníc v pečení sa stáva príjemná tradícia. Prvý ročník sa konal ešte v roku 2006 a odvtedy uzreli svetlo sveta najrôznejšie sladké výmysly od miestnych gazdiniek. Počas ostatného ročníka, keď sa piekli ovocné zákusky a koláče, si mohli návštevníci na vlastné oči pozrieť výtvory, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani profesionáli. Po sladkých dobrotách zo súťaže sa doslova zaprášilo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM