Samospráva

Trnava sa po rokoch rozhodla ukončiť zmluvu so súkromným realizátorom vianočných trhov

Po šiestich rokoch sa mesto Trnava rozhodlo ukončiť zmluvu so súkromným realizátorom vianočných trhov. Chce ich usporiadať vo vlastnej réžii.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa po rokoch rozhodla ukončiť zmluvu so súkromným realizátorom vianočných trhov
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Povedal to dnes primátor Trnavy Peter Bročka ako výsledok utorkového (28.2.) rokovania mestských poslancov. Zároveň dodal, že zisk viac ako 90 000 eur z vlaňajšieho septembrového Tradičného trnavského jarmoku použije radnica v tomto roku na výdavky spojené s vianočnými trhmi.

Podľa ďalších slov Bročku by malo dôjsť k redukcii komercie na vianočných trhoch, zníženiu počtu predajných stánkov. „Zimné jarmočenie nie je tá správna cesta,“ konštatoval a dodal, že práve tento aspekt mestu i časti obyvateľov na vianočných trhoch prekážal. Bročka pokračoval, že cieľom nie je ísť na tieto trhy nakupovať, ale ísť za zážitkom. Mesto nepočíta s tým, že by boli ziskové. Trnavský primátor uviedol, že peniaze, ktoré mesto vygeneruje, budú použité spätne na vianočné trhy alebo pridružené aktivity.

Primátor chce posilniť aj celkovú zimnú svetelnú výzdobu mesta, ktorá podľa neho nie je dostatočná. „Niekto sa prejde po meste v lete a vidí, že je to tu pekné. Ale listy opadajú zo stromov, príde jeseň, zima a je vážny problém s tým, akým spôsobom sa Trnava identifikuje v zimnom období. A keby Trnava mohla byť prezentovaná ako mesto s jednou z najkrajších, keď nie s najkrajšou zimnou svetelnou výzdobou, tak je to zase iná pridaná hodnota,“ povedal primátor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM