Krimi

Mladíci popíjali počas zákazu vychádzania: Jeden z nich nafúkal 1,5 promile

Skupina mladíkov si piatkový večer rozhodla spestriť popíjaním na Sladovníckej ulici. Jeden z nich skončil v rukách policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci popíjali počas zákazu vychádzania: Jeden z nich nafúkal 1,5 promile
Foto: Slávka Kellová

Zákaz vychádzania a popíjania alkoholu maloletými a mladistvými v čase núdzového stavu nerešpektovala v Trnave skupina piatich mládežníkov, ktorých polícia chcela preveriť v sobotu (6. 2.) pred 22. hodinou na Sladovníckej ulici. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Keď skupina zbadala, že k nej policajti smerujú, chcela sa podľa slov Linkešovej rozutekať. Šestnásťročný Adam utiecť nestihol, policajti ho podrobili kontrole a namerali mu pri dychovej skúške 1,5 promile alkoholu.

V zmysle zákona mu za priestupok hrozí pokuta, pokarhanie alebo môže úrad práce, sociálnych vecí a rodiny rozhodnúť aj o krátkodobom pozastavení vyplácania prídavku na dieťa.

Keďže išlo o mladistvého, vyrozumela polícia jeho rodičov a aj pracovníčku sociálnej kurately. „Chlapec pri kontrole zatĺkal meno aj svoje bydlisko, preto bol predvedený na policajnú stanicu, kde ho stotožnili,“ uviedla hovorkyňa. Jeho priestupok bude v sprievode rodičov prerokovaný obcou v správnom konaní.

Pokuta zároveň hrozí aj predajcovi, ktorý alkohol mladistvým predal.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

POLICAJTI PMJ PREKAZILI MLADÍKOM PÁRTY 16 ROČNÝ NAFÚKAL AŽ 1,5 PROMILE Nočná hliadka PMJ preverila v piatok pred 22.00...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, February 8, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM