Lucia Lauková Správy

Moderná novinka poteší cestujúcich: Na zastávkach MHD pribúdajú svetelné tabule

Svetelné tabule informujú cestujúcich o príchode autobusov trnavskej MHD. Prímestské linky zatiaľ nezobrazujú.

Ilustračný obrázok k článku Moderná novinka poteší cestujúcich: Na zastávkach MHD pribúdajú svetelné tabule
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto v týchto dňoch začalo s inštaláciou svetelných informačných tabúľ na zastávky MHD. Na svetelnej tabuli nájdu cestujúci aktuálny čas príchodov jednotlivých liniek MHD ku konkrétnej zastávke. Ako informoval primátor Peter Bročka na sociálnej sieti, je to jedno z viacerých opatrení Plánu udržateľnej mobility, na ktorom radnica pracuje. Cieľom je zlepšiť služby hromadnej dopravy.

„Plán udržateľnej mobility (PUM) na ktorom práve pracujeme nám vďaka presným dátam pomôže pripraviť komplexnejšie zmeny v mestskom dopravnom systéme,“ uvádza primátor na sociálnej sieti.

Kde pribudli?

Svetelné infotabule, ktorých bude podľa primátora v najbližšom čase celkovo 8, boli v týchto dňoch osadené na zastávkach na Šrobárovej, Kollárovej – pri SPP, v smere na Družbu, V.Clementisa, Poliklinika – pri kruhovej križovatke Sociálna poisťovňa, v smere na železničnú stanicu a Družba pri „Lidli“ – smerom na železničnú stanicu.

„Tabule zobrazujú odchod jednotlivých liniek MHD v aktuálnom časovom slede s tým, že v každom „riadku“ zároveň zobrazujú aj prípadné meškanie danej linky v minútach k aktuálnej zastávke. Meškanie sa aktualizuje a zobrazuje automaticky z polohy autobusu snímanej cez GPS,“ vysvetlil Peter Bročka.

Ako dodal primátor, svetelná tabuľa slúži zatiaľ len pre linky MHD, nezobrazuje prímestské linky, ak zhodou okolností stoja na zastávke.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM