Júlia Vargová Rôzne Správy

Moderný systém dopravy v Trnave: O elektrobicykle je veľký záujem

Päťdesiat bicyklov s elektrickým pohonom je v prevádzke od 1.marca. Majú uľahčiť krátkodobý presun po meste. Ľudia sú z nich nadšení.

Ilustračný obrázok k článku Moderný systém dopravy v Trnave: O elektrobicykle je veľký záujem
Zdroj: Mesto Trnava

Podľa nášho zdroja sa do bikesheringu doposiaľ zapojilo asi 200 ľudí. Záujemcovia sa majú možnosť zaregistrovať osobne v Kancelárii prvého kontaktu na Mestskom úrade v Trnave na Trhovej 3, na webstránke arboriabike.sk, alebo v bezplatnej mobilnej aplikácii Freebike.

Ako informuje arboriabike na svojom webe, pred prvou jazdou je nevyhnutné podpísať zmluvu a zaplatiť poplatok v Kancelárii prvého kontaktu, ktorý slúži ako ročná tarifa. Jeho minimálna výška je 20 eur. „V Trnave sa momentálne nachádza 71 virtuálnych staníc, do ktorých sa elektrobicykle po ukončení jazdy vracajú bezplatne. Vrátenie mimo stanice je spoplatnené sumou 40 centov, pričom elektrobicykle musia byť odstavené len na verejne prístupných miestach,“ uvádza webová stránka prevádzkovateľa.

„Aktuálna poloha tých, ktoré sú voľné na výpožičku, je vyznačená v mapke na arboriabike.sk i v aplikácii Freebike,“ dodáva sprostredkovateľ zdiaľaných bicyklov na svojej stránke.

Odozva verejnosti je pozitívna. „Až dodatočne som sa dozvedel, že mi pri voľbe freebike motor nepomáhal a odšliapal som si to sám,“ pochválil sa kondičným tréningom jeden z cyklistov. „Ušetrím kopu času,“ konštatuje študentka, ktorá si vďaka bicyklu uľahčila cestu do školy. A to zadarmo. Cesta jej totiž trvala menej než 15 minút.

Zapožičanie bicykla na dlhší čas je spoplatnený podľa cenníka:

Čas Suma
do 15 minút zadarmo
20 min. 0,15 €
30 min. 0,35 €
50 min. 0,50 €
60 min. 1 €
90 min. 1,50 €
120 min. 2,50 €
180 min. 5 €
Viac ako 180 min. 20 €

Upozornenie:

Na rozdiel od bežných bicyklov, ktoré sú v centre na pešej zóne povolené, majú elektrobicykle Arboria bike z dôvodu bezpečnosti vjazd zakázaný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM