Monika Hanigovská Rôzne

Motoristi, pripravte sa: Obnova Mikovíniho ulice si vyžiada uzavretie mosta

Rekonštrukcia mosta a tamojšej komunikácie si vyžiadajú obmedzenia, ktoré sa dotknú vodičov. Celková doba výstavby je zazmluvnená na 210 dní.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi, pripravte sa: Obnova Mikovíniho ulice si vyžiada uzavretie mosta
Zdroj: TASR

Trnavská radnica v týchto dňoch odovzdala stavenisko, kde prebehne rekonštrukcia mosta a miestnej komunikácie na Mikovíniho ulici. Rekonštrukcia sa uskutoční v dvoch etapách. Prvá sa má stihnúť ešte v priebehu roka 2018.

Výška investičných nákladov dosiahla 1 065 000 eur.

Celková doba výstavby je zazmluvnená so zhotoviteľom diela CS s.r.o.Trnava na 210 dní. Viac pre náš spravodajský portál uviedol hovorca mesta Pavol Tomašovič.

„Cieľom stavebnej investície je odstrániť nevyhovujúci technický stav časti MK – Mikovíniho ul. od okružnej križovatky Linčianská- gen.Goliana po Priemyselnú ulicu. Súčasťou rekonštrukcie MK je aj rekonštrukcia mosta cez vodný tok Trnávka, za účelom zlepšenia jeho stavebne-technického stavu a odstránenie nedostatkov,“ prezradil hovorca.

Jedného projekt, viacero rekonštrukcií

„Vymení sa kompletne nový mostný zvršok, vrátane odvodnenia a záchytných zariadení, uskutoční sa sanácia nosnej konštrukcie mosta a tiež jeho spodnej stavby, vrátane spevnenia svahov pod mostom. Pre zlepšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej dopravy na MK Mikovíniho ul. sa v rámci jej kompletnej rekonštrukcie zrealizuje výmena celej konštrukcie vozovky, rekonštrukcia priľahlých chodníkov, vrátane vybudovania cyklochodníka a tiež vjazdov na susedné pozemky,“ vymenoval Tomašovič.

Druhá etapa v roku 2019

„Vlastná realizácia je časovo rozdelená na dve etapy, z ktorých 1.etapa rekonštrukcia MK Mikovíniho ul. (úsek od ul.Priemyselná-po most cez Trnávku) sa realizuje v roku 2018, pri jednosmernej premávke riadenej svetelnou signalizáciou,“ vysvetlil hovorca mesta.

Druhá etapa, vrátane rekonštrukcie mosta a vybudovania dažďovej kanalizácie pre odvedenie zrážkových vôd, sa bude realizovať v roku 2019, za úplnej uzávery mosta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM