Júlia Vargová Rôzne Správy

Na Družbe pribudne kruhový objazd: Uľahčí odbočovanie, odľahčí dopravu, FOTO

Nový kruhový objazd je naplánovaný na križovatke ulíc Spartakovská, Vladimíra Clementisa a Sasinkova.

Ilustračný obrázok k článku Na Družbe pribudne kruhový objazd: Uľahčí odbočovanie, odľahčí dopravu, FOTO
17
Galéria

Výhodou tejto obnovenej križovatky bude i štvrtý výjazd smerom na juhovýchodný obchvat mesta. „Kruhovka Spartakovská/Cle­mentisa je vo fáze pripomienkovania projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie. Celú prípravu projektu, vrátane následnej realizácie, hradí investor bytovej výstavby Prúdy,“ informoval primátor Trnavy Peter Bročka na svojom facebookovom profile.

Primátor vo svojom príspevku upozornil, že jasnou snahou mesta je zvyšovanie kapacitnej priepustnosti a najmä riešenie bezpečnosti kritických križovatiek. „Medzi chystané zmeny patrí aj táto, ktorá najmä v čase dopravných špičiek znáša vysoké intenzity dopravy, čo komplikuje najmä prejazd z a na vedľajšiu Sasinkovu ulicu,“ uviedol a zdôraznil, že problém nastáva hlavne pre pomalšie vozidlá Mestskej autobusovej dopravy a menej zdatných vodičov.

Ako ďalej informoval primátor, spolu s uvedeným problémom mesto spracovalo v roku 2018 projekt cyklotrasy na Spartakovskej ulici. V rámci neho by mala dnešné málo bezpečné cyklistické pruhy nahradiť obojsmerná segregovaná cyklotrasa na jej severnej strane (od sídliska).

Obrovskou výhodou kruhového objazdu bude pre Trnavčanov najmä pokračovanie štvrtého ramena tejto križovatky ako pokračovanie Spartakovskej ulice smerom na juhovýchodný obchvat mesta.

„S jej ďalším pokračovaním sa mesto následne napojí na práve prebiehajúce rokovania o mimoúrovňovom riešení križovatky Zavarská – juhovýchodný obchvat, čo vytvorí ďalší kvalitný vstup do mesta,“ uvádza primátor a dodáva, že takéto riešenie zároveň priťaží tejto okružnej križovatke. „Z uvedených dôvodov mesto rokovalo s investorom a jednou z podmienok povolenia realizácie bytovej výstavby bude aj prestavba tejto stykovej križovatky na okružnú ako vyvolaná investícia.“

Na Družbe pribudne kruhový objazd
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM