Júlia Vargová Krimi

Na Hospodárskej prefrčal na červenú: Chytili ho PMJ-čkari, nafúkal 1,5 promile

Polícia informuje o prípade vodiča, ktorý prešiel na križovatke Hospodárskej a Dohnányho na červenú. Dychová skúška uňho dopadla pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Na Hospodárskej prefrčal na červenú: Chytili ho PMJ-čkari, nafúkal 1,5 promile
Zdroj: KR PZ Trnava

Ako informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave: „46-ročný vodič viedol v Trnave v nedeľu vo večerných hodinách Škodu Octavia. Na križovatke Hospodárska-Dohnányho prešiel na semafore na červenú a pokračoval v jazde na Dohnányho ulicu,“ uviedla Martina Kredatusová.

Podľa slov Kredatusovej jeho počin videla hliadka PMJ. Tá vodiča zastavila na parkovisku pri obchodnom centre.

„Vodič predložil potrebné doklady k vedeniu vozidla a podrobil sa aj dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok bol pozitívny, policajti mu namerali 0,74 mg alkoholu, čo je v prepočte 1,54 ‰,“ ozrejmila Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

„PMJ-čkari vodiča obmedzili na osobnej slobode a predviedli na dopravný inšpektorát. Tu ho poverený príslušník zadržal, obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a do rozhodnutia súdu umiestnil do cely policajného zaistenia,“ informovala Martina Kredatusová.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave v závere dodala, že za jazdu pod vplyvom alkoholu je možné v zmysle zákona uložiť odňatie slobody na jeden rok.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM