Júlia Vargová Krimi

Nešikovný lupič: Žene mal ukradnúť kabelku s 27 eurami, stratil pritom telefón

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave informovalo o kurióznom prípade muža, ktorý pri krádeži stratil priamo na mieste činu telefón.

Ilustračný obrázok k článku Nešikovný lupič: Žene mal ukradnúť kabelku s 27 eurami, stratil pritom telefón
Zdroj: TASR

Trnavskí policajti objasnili prípad lúpeže, pri ktorej prišla o kabelku 64-ročná žena z Piešťan. Incident sa mal podľa informácií z facebookového profilu KR PZ v Trnave odohrať v nedeľu 8. septembra krátko pred 16:00.

Ako uvádza Polícia SR – Trnavský kraj, druhú septembrovú nedeľu: „Prepadol ženu na Ulici Hospodárskej v Trnave pred obytnými domami neznámy muž.“

„Chytil jej dámsku koženú kabelku, ktorú držala v ruke a začal ju trhať a ťahať. Žena vzápätí spadla na obrubník a s kabelkou ju ťahal ešte asi 5 – 6 metrov po tráve. Nakoniec sa mu ju podarilo vytrhnúť a z miesta ušiel,“ opisuje priebeh udalosti KR PZ v Trnave.

Podľa informácií z polície privolala krátko po incidente zranenej žene pomoc cez linku 158 okoloidúca svedkyňa.

„Policajti obhliadli miesto činu, aj širšie okolie a na mieste našli okrem kabelky aj mobilný telefón. Ako nakoniec zistili, ten patril mužovi z lúpeže,“ ozrejmuje Polícia SR – Trnavský kraj.

„Vyšetrovateľ spolu s policajnou operatívou na prípade intenzívne pracovali a v piatok, 13. 9. zadržali podozrivého, 27 ročného muža v Novom Meste nad Váhom. Ten sa nakoniec k lúpeži priznal,“ dodávajú policajti.

„Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela prepadnutá žena pri útoku zlomeninu ramena, z ktorej sa bude liečiť približne 5–6 týždňov. Páchateľ jej z kabelky zobral 27 eur v hotovosti,“ opisuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave následky lúpeže.

„Vyšetrovateľ obvinil 27-ročného Pavla H. zo zločinu lúpeže a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Za zločin lúpeže na chránenej osobe hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ uzatvára polícia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM