Lucia Lauková Správy

Na križovatke pri stanici menia semafory: Svetelná signalizácia je dočasne vypnutá

Pri stanici v Trnave sú dočasne vypnuté semafory. Práce majú byť hotové tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Na križovatke pri stanici menia semafory: Svetelná signalizácia je dočasne vypnutá
Zdroj: Mesto Trnava

Svetelná križovatka pri železničnej stanici v Trnave sa zaradí do systému inteligentného riadenia. Práce majú byť hotové tento týždeň. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti.

„V týchto chvíľach je dočasne vypnutá i svetelná signalizácia, ktorá sa mení a celá križovatka sa tak zaradí do systému inteligentného riadenia,“ oznámilo mesto.

„Za dočasné obmedzenia v doprave sa ospravedlňujeme a prosíme všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú opatrnosť na tomto úseku. Žiadame chodcov, aby v čo najväčšej miere využívali nadchod,“ dodáva radnica.

Prečítajte si tiež

Z európskych zdrojov

Na projekt s názvom Smart križovatky získalo mesto Trnava značnú časť financií z európskych zdrojov. S rekonštrukciou sa začalo v júni. Prvá prešla na nový systéme križovatka ulíc Dohnányho a Stromová.

Do projektu je celkovo zahrnutých 11 svetelných križovatiek na území mesta.

Čo sa zmení?

„Hlavným cieľom je zlepšenie plynulosti cestnej premávky, vďaka čomu sa skvalitní prejazdnosť a zvýši sa bezpečnosť dopravy v Trnave. Sieť inteligentných križovatiek, ktoré budú navzájom prepojené, umožní sledovať úrovne dopravy v meste, dopravných kolón, počítanie času dojazdu či sčítanie a klasifikáciu dopravného prúdu. Nadväznosť jednotlivých križovatiek zabezpečí tzv. zelenú vlnu, ktorá pomôže zlepšiť plynulosť premávky. Výhodou projektu je i zber dát o dopravnom prúde s možnosťou ďalšieho využitia,“ uvádza mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

PRÁCE NA KRIŽOVATKE PRI ŽELEZNIČNEJ STANICI SA TENTO TÝŽDEŇ FINALIZUJÚ 🚦V týchto chvíľach je dočasne vypnutá i svetelná...

Posted by Mesto Trnava on Monday, July 24, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM