BTW Správy Samospráva

Kukučínova bude čoskoro prejazdná, vieme kedy!, GALÉRIA

Momentálne na novej ceste inštalujú dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Kukučínova bude čoskoro prejazdná, vieme kedy!, GALÉRIA
14
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Celá Kukučínova ulica dostala finálny asfaltový koberec a momentálne prebieha inštalácia dopravného značenia. Tá má byť záverečnou fázou pred sprejazdnením u­lice.

Komplikácie

Rekonštrukcia ulice so sebou priniesla niekoľko kontroverzií. Prvým nepopulárnym opatrením bolo neplánované vyrúbanie dvanástich veľkých stromov. „Ukázalo sa, že nové stavebné konštrukcie značne narušia ich koreňovú sústavu a stromy stratia stabilitu aj perspektívu ďalšieho prežitia. Mesto preto zastavilo ďalšie práce a požiadalo o posúdenie situácie arboristov. Odborníci tento predpoklad potvrdili,“ vysvetlilo mesto dôvod výrubu.

Druhým dôvodom pre nespokojnosť časti verejnosti, a samozrejme najmä obyvateľov ulice, bol časový sklz spôsobený práve situáciou ohľadom stromov. „Vzhľadom na zdržania pri finálnom posudzovaní stromov budú práce na ceste žiaľ dokončené až v jarných mesiacoch. Obyvatelia priľahlých ulíc dostanú detailné informácie priamo do schránok,“ uviedol primátor Peter Bročka.

Aktuálny stav

Jar je v plnom prúde a sprejazdnenie ulice je skutočne už na spadnutie. Podľa našich informácií, aj keď neoficiálnych, by sa mala cesta sprejazdniť po Veľkonočných sviatkoch v stredu 15. marca.

Aktuálne je zrekonštruovaná väčšina existujúcich povrchov v ulici, spevnených aj nespevnených, s časťou nového chodníka pre peších, komunikácia pre automobily a vytvorené sú parkovacie státia aj spoločný chodník s cyklochodníkom.

Pribudli nové stĺpy verejného osvetlenia, zábradlia na rohoch napojených a bezpečnostné ostrovčeky na priechodoch pre chodcov.

Dokončená je aj kruhová križovatka so Slnečnou ulicou. Momentálne prebieha inštalácia doplnkového dopravného značenia. Následne bude plne sprejazdnený.

Čakanie sa nakoniec oplatí. Ulica už teraz vyzerá tak, že jej výsledná podoba určite vynahradí komplikácie spojené s obnovou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM