BTW Správy Samospráva

Vyzerá to, že si sadli! Bročka sa stretol s Remišovou ohľadom eurofondov

Stretnutia s tímom podpredsedníčky vlády SR pre investície sa zúčastnili zástupcovia Únie miest, ZMOSu a SK8.

Ilustračný obrázok k článku Vyzerá to, že si sadli! Bročka sa stretol s Remišovou ohľadom eurofondov
Zdroj: facebook.com/ Peter Bročka

Trnavský primátor Peter Bročka sa v utorok 7. apríla stretol s podpredsedníčkou vlády SR pre investície a informatizáciu Veroniky Remišovej a jej tímom. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia Únie miest, Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenia samosprávnych krajov (SK8). O stretnutí informoval Bročka na sociálnej sieti.

Bročka vníma stretnutie ako pozitívne a konštruktívne. „Hlavnou témou boli eurofondy, ktoré sú najmä v tomto období pre rozvojové investície samospráv kľúčové. Výbornou správou je, že úrad podpredsedníčky vlády pre investície a informatizáciu je nie len ochotný nás počúvať, ale chce nás čo najaktívnejšie zapojiť do prerozdelenia zostatkov financií v jednotlivých mestských a krajských územiach,“ neskrýva spokojnosť primátor.

Ďalšou témou boli krízové opatrenia ohľadom pandémie koronavírusu. „Samostatnou a novou kapitolou je aj boj proti Covidu-19, ktorý už ale musíme vnímať ako širšiu prípravu na pandemické situácie a možné krízové scenáre.“

Dobrá správa pre Trnavu?

Zdá sa, že spolupráca samosprávy so štátom má potenciál nabrať nový dych. „Je pre mňa dôležité, že sme sa stretli s otvoreným, pozitívnym a naozaj konštruktívnym prístupom, ktorého základ je vzájomná spolupráca,“ dodal Bročka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM