Monika Hanigovská Rôzne

Na Linčianskej pred mnohými rokmi: Susedov spojilo gesto pre krajšiu Trnavu

Zaspomínajte si s nami. Pred mnohými rokmi obyvatelia sídliska priložili ruku za krajšie a zelenšie prostredie.

Zdroj: YouTube.com

Pozrite sa spätne v čase a nazrite spolu s nami na známe sídlo na Linčianskej. Obyvatelia chceli krajšie miesto pre život a tak sa rozhodli spoločne vysadiť stromy a kríky v tamojšej lokalite.

„Na sídlisku Linčianska v Trnave sa dnes obyvatelia rozhodli zmeniť u nás zabehaný stereotyp ničenia a obnovy zelene,“ ohlasuje redaktorka v príspevku z 18. marca 1989 v televíznych novinách.

Stromy pre rodiny

„Hlavná naša myšlienka je v tom, aby starší občania, rodičia s deťmi, spolu sadili stromčeky a nielen aby ich posadili, ale aby sa počas celého obdobia o ne starali,“ doplnil vtedajší podpredseda a poslanec Mestského národného výboru Trnava.

Zábery zachytávajú okrem pracovného nasadenia jej obyvateľov aj samotné sídlisko pred 30-rokmi.

Záujem prekonal očakávania

„Dobrá spolupráca Mestského národného výboru a občianskych výborov s útvarom hlavného architekta, ktorý vypracoval projekt s technickými a rekreačnými službami mesta, ktoré dodali tridsať jarabín, osemdesiat briez, deväťdesiat smrekov a štyristo rôznych kríkov, priniesla okamžité konkrétne výsledky,“ informovala redaktorka.

Záujem však prekonal očakávania organizátorov projektu. „Patrí k nim skutočnosť, že záujem o výsadbu bol taký veľký, že museli dodatočne doviesť najviac ďalších päťdesiat smrekov a 120 kríkov.“

OBRAZOM: Sadenie stromov pre rodiny na sídlisku Linčianska
6
Galéria
Zdroj: youtube

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM