Júlia Vargová Správy

Na púť do Trnavy mieri takmer 500 zamestnancov charity z celého Slovenska

Do Trnavy pricestujú zamestnanci charity z celého Slovenska, program púte sa začne svätou omšou v Katedrále svätého Jána Krstiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Na púť do Trnavy mieri takmer 500 zamestnancov charity z celého Slovenska
Zdroj: Trnavská arcidiecézna charita

Ako informuje PR manažérka Darina Kukuľová – Kvetanová, zamestnanci charity si na púti pripomenú hodnoty, ktoré ich spájajú. Aj tento rok si tak pripomenú myšlienky solidarity a pomoci, ktoré sú pre ich prácu príznačné," uvádza.

V piatok 4. októbra sa v Trnave na Púti charít stretne takmer päťsto zamestnancov a podporovateľov Slovenskej katolíckej charity.

Podľa Trnavskej arcidiecéznej charity do Trnavy pricestujú zamestnanci charity z celého Slovenska. Program púte sa začne svätou omšou v Katedrále svätého Jána Krstiteľa. Výnimoční členovia tímu si preberú ceny na slávnostnom oceňovaní v Bazilike svätého Mikuláša. Vyvrcholením púte bude organový koncert.

Púť každoročne organizuje jedna z diecéznych charít na inom mieste na Slovensku. Podľa Miroslava Dzurecha, riaditeľa Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorá je organizátorom tohtoročnej púte, majú zamestnanci vďaka spoločnému stretnutiu možnosť povzbudiť sa v náročnej práci.

„Dôležitým poslaním charity je byť blízko pri každom človeku, ktorý potrebuje pomoc. Sociálne služby poskytujeme seniorom, ľuďom bez domova, chorým, zomierajúcim, opusteným, i tým, ktorí sa ocitli z rôznych dôvodov na ulici,“ vysvetlil Miroslav Dzurech.

Ako ozrejmuje Darina Kukuľová – Kvetanová, Slovenská katolícka charita združuje dvanásť charitných organizácií, ktoré majú spolu 1600 zamestnancov.

Je najväčším neverejným poskytovateľom sociálnych služieb na Slovensku, v roku 2018 pomohla viac ako 25-tisíc ľuďom. Zároveň je najväčšou organizáciou na Slovensku, ktorá sa venuje ľuďom na ulici.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM