BTW Správy

Na sídlisku s problematickým parkovaním pribudnú desiatky parkovacích miest

K úspechu projektu by malo prispieť zapojenie dotknutých obyvateľov do jeho prípravy.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku s problematickým parkovaním pribudnú desiatky parkovacích miest
16
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavská radnica v aktuálne prebiehajúcom verejnom obstarávaní hľadá zhotoviteľa parkoviska na Podjavorinskej ulici. Návrh parkoviska bol v rámci spoločného plánovania konzultovaný aj so zástupcami obyvateľov priľahlej bytovky. Informoval o tom primátor Peter Bročka na sociálnej sieti.

Nové miesta

„Celkovo v neusporiadanom priestore vznikne 58 normovaných parkovacích státí z drenážnej dlažby pre možnosť vsakovania dažďovej vody,“ prezradil.

Pribudnú stromy

Podľa Bročku sa pri tvorbe návrhu dbalo na to, aby sa kvôli parkovisku vyrúbalo čo najmenej stromov. „Minimalizovali sme redukciu drevín a samozrejme súčasťou riešenia je aj nová výsadba stromov,“ povedal.

Súčasťou riešenia má byť aj rekonštrukcia verejného osvetlenia. Projektová cena stavby je 177-tisíc eur. Primátor je však presvedčený, že práve vďaka verejnému obstarávaniu sa táto suma zníži.

Prázdne parkoviská na fotkách?

Začiatkom júna tohto roka sa na sídlisku Ľudmily Podjavorinskej už obnovovalo vodorovné dopravné značenie. Fotografie v článku zachytávajú netypický obraz tohto sídliska s prázdnymi parkovacími miestami práve počas týchto prác, keď si vôli nim obyvatelia a návštevníci sídliska preparkovali svoje autá.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM