Správy

Na Záhorí hrozí POTOPA: Niektoré cesty zaplavila voda, FOTO

V okresoch Myjava a Senica je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Hasiči sprejazdňujú viaceré úseky, ktoré zaplavila voda.

Ilustračný obrázok k článku Na Záhorí hrozí POTOPA: Niektoré cesty zaplavila voda, FOTO
6
Galéria

Meteorológovia varujú pred povodňami z trvalého dažďa na severozápadnom a celom strednom Slovensku. Tretí stupeň povodňovej aktivity bol dosiahnutý v stanici Vrbovce, tok Teplica.

Pre okresy Myjava a Senica platí preto predbežne výstraha do 13.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Prečítajte si tiež

Výstraha pre povodňami

„Vzhľadom na spadnuté, predpokladané zrážky a nasýtenosť povodí očakávame výrazný vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia stupňov povodňovej aktivity,“ upozornili. Meteorológovia zároveň predpokladajú výskyt sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.

Výstrahy druhého stupňa pred povodňami platia pre okresy Čadca, Trnava, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Žilina – Rajčanka.

Zaplavené cesty

Situácia na cestách sa už podľa polície zlepšila. Voda, ktorá zaplavila niektoré úseky, klesla.

„Upozorňujeme vodičov na zvýšenú opatrnosť, po silných dažďoch v okrese Senica sú zaplavené tieto cesty: cesta II/500 Senica smer Vrbovce, smerom k hraničného priechodu s ČR, cesta III/1164 smer Chvojnica, cesta II/581 Senica -Myjava, Podbranč – Horná Dolina. Uvedené cesty sú v niektorých úsekoch ťažko prejazdné až neprejazdné,“ upozorňuje polícia.

Sprejazdnenie ciest zabezpečujú dobrovoľní hasiči z obcí Sobotište a Podbranč.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zaplavené cesty na Záhorí, 17. mája 2023
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM