Správy

Pomáhajú ľuďom z bytovky v Bielom Kostole: Rozbehli verejné ZBIERKY

Na pomoc ľuďom postihnutým výbuchom plynu v bytovke sa rozbehlo niekoľko verejných zbierok. Vyzbierať sa už pomohli tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Pomáhajú ľuďom z bytovky v Bielom Kostole: Rozbehli verejné ZBIERKY
19
Galéria

Pre rodiny zasiahnuté sobotným (13. 5.) výbuchom v obci Biely Kostol pri Trnave vyhlásil darcovský portál Ľudia Ľudom v utorok verejnú zbierku.

Je určená všetkým postihnutým, okrem obyvateľov bytového domu aj ďalším v okolí, ktorí utrpeli materiálne škody. Cieľová suma je 70-tisíc eur, využité budú ako príspevok na bývanie, financovanie nápravy škôd, pokrytie dočasných nákladov spojených so situáciou, informoval výkonný riaditeľ rovnomennej neziskovej organizácie Ján Laš.

V prvý deň výzvy napoludnie už bolo na transparentnom účte výzvy päť percent zo sumy, 3 300 eur. Zbierka potrvá do konca júna. Web Ľudia Ľuďom uvádza, že niektoré rodiny potrebujú hľadať nový domov, opraviť značné škody na majetku či vyhľadať profesionálnu pomoc psychológov.

Ďalšie tisíce eur

Samostatný transparentný účet zriadila podľa starostky Ivety Paulovej s platnosťou od utoroka aj obec Biely Kostol. Už napoludnie zhruba 80 darcov prispelo sumou 3 392 eur.

Svoj príspevok avizuje aj futbalový klub Spartak Trnava, ktorý chce venovať jedno euro z každej predanej vstupenky na najbližší ligový zápas so Žilinou a priloží k sume ešte tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Výbuch v bytovke v obci Biely Kostol
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM