Monika Hanigovská Rôzne

Na železnici prichádza k dôležitým zmenám: Výber top noviniek pre Trnavčanov!

Nový vlak s predĺženou trasou z východného Slovenska, nové nedeľné spojenie Bratislavy, Trnavy a Žiliny aj ďalšie novinky týkajúce sa železníc uzrú už čoskoro…

Ilustračný obrázok k článku Na železnici prichádza k dôležitým zmenám: Výber top noviniek pre Trnavčanov!
Zdroj: www.zssk.sk

Národný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavil nový cestovný poriadok, ktorý začne platiť od 11. decembra a zároveň s ním zavádza tento dopravca aj niekoľko zaujímavých noviniek. Do nasledujúcich riadkov sme vybrali tie, ktoré by mohli Trnavčanov a spol. zaujímať najviac.

Štátne IC vlaky sú späť

Národný dopravca vracia na trate vlaky najvyššej kategórie InterCity (IC). Podľa slov hovorcu a riaditeľa Odboru komunikácie ZSSK Tomáša Kováča pôjde o historicky najrýchlejšie pravidelné vlakové spojenie Bratislavy a Košíc, pričom čas jazdy bude 4 hodiny 42 minút.

„InterCity je projekt s obrovským rozvojovým potenciálom. Našou ambíciou je byť v prevádzkovom zisku už v prvom roku fungovania a kvalitnými službami a marketingom navýšiť počty cestujúcich a neskôr aj kapacity tak, aby sme čierne čísla dosiahli vo štvrtom roku fungovania,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

ZSSK v novom grafikone taktiež napríklad predlžuje večerné spojenie z Bratislavy do Popradu až do Košíc rýchlikom „Marlenka R 613“. Rovnako tiež napríklad pribudne v nedeľu večerný spoj z Košíc do Bratislavy regionálnym rýchlikom Cassovia (18:08).

Zdroj: ZSSK

Top novinky pre Trnavčanov v kocke

  • Znovuzavedenie vlakov InterCity z Bratislavy do Košíc, ktoré budú zastavovať aj v Trnave. Nové 2 páry vlakov InterCity z Bratislavy do Košíc. Podľa ZSSK, pôjde o historicky najrýchlejšie pravidelné spojenie s časom 4 h 42 min.
  • Zlepší sa možnosť cestovania do Košíc večer. V súčasnosti s výnimkou piatka posledný denný rýchlik odchádza z Trnavy už o 16:25, po novom to bude o 18:25 každý deň okrem soboty.
  • Nový vlak s predĺženou trasou v nedeľu: RR 17762 Cassovia Košice (18:08) – Trnava (23:38) – Bratislava hl. st. (0:13) – v súčasnosti vlak na tejto trase v uvedenom čase premáva z Košíc len do Trenčína. Od 11. decembra ponúkne nedeľné večerné spojenie až do Trnavy a Bratislavy hl. st. Poslúži zároveň ako posledný večerný spoj z Trnavy do Bratislavy.
  • Pribudne nové spojenie Bratislavy, Trnavy a Žiliny v nedeľu: RR 17715 Javorina Bratislava hl. st. (18:55) – Trnava (19:27) – Žilina (21:41) – v súčasnosti v danom čase spoj premáva len cez pracovné dni.
  • Nový vlak REX 1735 Trnávka Bratislava hl. st. (15:17) – Trnava (15:59) – Trenčín (17:10) cez pracovné dni.
  • Súčasný REX 737 Pezinčan Bratislava hl. st. (15:39) – Trnava (16:16) – Trenčín (17:18) vedený cez pracovné dni pôjde v novom cestovnom poriadku už len na skrátenej trase medzi Bratislavou a Pezinkom ako REX 1747 Slovakrail.sk.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM