Futbal

Nádejám na obhajobu titulu je koniec: Spartak v Slovnaft Cupe skončil, FOTO

FK DAC 1904 Dunajská Streda vyradil FC Spartak Trnava v osemfinále Slovnaft Cupu 2019/2020 po rozstrele.

Ilustračný obrázok k článku Nádejám na obhajobu titulu je koniec: Spartak v Slovnaft Cupe skončil, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

V MOL Aréne v Dunajskej Strede sa prišlo na duel so Spartakom Trnava pozrieť 7550 divákov. Tí po 90 minútach gól nevideli a tak rozhodol až rozstrel z 11 m, ktorý zvládli lepšie domáci.

V osemfinále Slovnaft Cupu sa podľa webu klubu FC Spartak Trnava do bránky postavil Petr Bolek a s kapitánskou páskou viedol mužstvo v Dunajskej Strede Erik Grendel.

„Prvú a hneď obrovskú tutovku mal v 7. min Sobczyk, ktorý zachytil loptu smerujúcu na brankára, ale zoči voči Jedličkovi ho nedokázal prekonať. Sobczyk mal podobnú tutovku aj v 17. minúte, keď ho za obranu vysunul Tešija, ale trnavský útočník toľko váhal so zakončením, až ho zblokoval Kružliak,“ opisuje priebeh prvého polčasu klubová stránka.

„Domáci sa s ťažkosťami dostávali pred Bolekovu bránku, ale v 26. min napriahol z diaľky Davis a jeho jedovatá strela prefičala okolo pravej tyčky. Dunajská Streda hrozila zväčša po štandardných situáciách, ktorými ju zásoboval po svojich prísnych výrokoch rozhodca Smolák. Žiadna našťastie neskončila gólom, a tak sa prvý polčas skončil bez gólov,“ dodáva FC Spartak Trnava.

V úvode druhej polovice mali podľa stránky Spartaka Trnava veľkú šancu domáci. Ramirez nedokázal zblízka hlavou dotlačiť loptu do siete a potom Ronanovu strelu z dobrej pozície zablokovala obrana Trnavy na roh.

V priebehu druhého polčasu sa hráčom oboch klubov podarilo niekoľkokrát vystreliť na súperovu bránu, no bez úspechu. „V závere už domáci tlačili a nechceli čakať na pokutové kopy. Zariadiť to mohol K. Vida, ktorý v 80. min pálil nebezpečne zblízka, ale Bolek reflexívne vytesnil jeho strelu na tyčku,“ opisuje FC Spartak Trnava.

„V 83. minúte sa Trnava vymanila z tlaku vysunutím Tavaresa, ktorý si obhodil aj vybehnuvšieho Jedličku, ten ho fauloval a domáci brankár musel pod sprchy. V čase sa na striedanie pripravoval trnavský brankár, tak musel gólmanov nechtiac vymeniť domáci tréner. Rusov sa napokon na ihrisko v závere tiež dostal a rozstrel tak paradoxne absolvovali na oboch stranách iní brankári ako tí, ktorí zápas začali,“ dodáva klub.

Rozstrel začali lepšie Trnavčania. Prvé tri penalty dali a Rusov vychytal Fábryho. Potom však Tavares s Halilovičom zlyhali a keďže domáci už boli bezchybní, postúpil do štvrťfinále DAC.

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – FC SPARTAK TRNAVA 1:0

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – M. Vida, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – K. Vida, Kalmár, Oravec, Ronan (85. Szaraz) – Ramirez (89. Fábry), Divkovič (75. Blackman)

FC Spartak Trnava: Bolek (90. Rusov) – Turňa, Mitrea, Mesík, Lovat – Diogo, Halilovič, Gredel (76. Dangubič), Tešija – Sobczyk (67. Yilmaz), Tavares.

Rozhodoval: Michal Smolák ŽK: Divkovič – Halilovič ČK: 84. Jedlička

Penaltový rozstrel: Tešija 1:0, Kružliak 1:1, Mitrea 2:1, Kalmár 2:2, Lovat 3:2, Fábry nedal, Tavares nedal, Beskorovajnyj 3:3, Halilovič nedal, Davis 3:4.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa pre web FC Spartak Trnava uviedol: „V prvom polčase nám Trnava príliš nedovolila, potom sme trocha preskupili rady a v druhej polovici už sme boli lepší. Hrali sme odvážnejšie na Kalmára, vypracovali sme si aj šance, ale lopta dnes do siete neprešla. Neviem či sú penalty o šťastí alebo nie, som tréner a nie filozof, ale dnes sme v nich boli úspešnejší a tešíme sa z postupu.“

Tréner Spartaka Trnava Ricardo Chéu pre klubovú stránku dodal: „Mali sme trocha menej času na regeneráciu po ťažkom zápase so Žilinou, ale kým sme vládali, tak sme hrali aktívne a s pressingom. Mali sme v úvode dve veľké šance, ale Alex Sobczyk ich neriešil dobre. V závere zápasu už sme hrali iba na brejky a po jednom z nich sa vyfauloval brankár. Napokon rozhodli penalty, o ktorých si myslím, že nie sú dielom šťastia. Dnes v nich dali domáci viac gólov, a preto vyhrali. Kým my sme brankára striedať plánovali, domáci striedali vynútene a nakoniec boli úspešnejší.“

Okrem DAC do štvrťfinále 51. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2019/2020 bez problémov postúpili futbalisti AS Trenčín. Na Sihoti si poradili so Skalicou 4:0. Medzi elitnú osmičku prenikla aj Sereď, ktorá zdolala FC Petržalku 3:0.

Do jarného štvrťfinále Slovenského pohára vo futbale postúpil aj Poprad po triumfe 3:0 nad Banskou Bystricou, resp. Nitra, ktorá zdolala Liptovský Mikuláš 3:2. Senica remizovala s Ružomberkom doma 1:1 po 90 minútach a tak musel rozhodnúť rozstrel z 11 m. V ňom uspeli hostia 4:3.

Výsledky osemfinále Slovenského pohára vo futbale:

  • AS Trenčín – MFK Skalica 4:0 (1:0)
  • ŠKF iClinic Sereď- FC Petržalka 3:0 (1:0)
  • FK Poprad – MFK Dukla Banská Bystrica 3:0 (0:0)
  • FC Nitra – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (1:1)
  • FK Senica – MFK Ružomberok 1:1 (0:0), 3:4 rozstrel z 11 m
  • DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava 0:0, 4:3 rozstrel z 11 m

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – FC SPARTAK TRNAVA
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM