Júlia Vargová Rôzne Správy

Nádvorie ponúka ubytovacie štipendium: Hľadá šesť výnimočných študentov

Nádvorie Kampus nechce byť iba ďalším internátom. Bývanie je len jedným z benefitov programu a je viac prostriedkom, ako cieľom.

Ilustračný obrázok k článku Nádvorie ponúka ubytovacie štipendium: Hľadá šesť výnimočných študentov
10
Galéria
Zdroj: Nádvorie OZ

Ročný rezidenčný štipendijný program Nádvorie Kampus otvára prihlasovací proces už v polke apríla. Nádvorie rozbieha od 15. apríla prihlasovanie na akademický rok 2019/2020. Informovala o tom Zuzana Fajta, event a PR manažérka. „Je určený talentovaným a aktívnym mladým ľuďom, ktorí študujú na vysokej škole v Trnave a ponúka možnosť nielen bývania, ale aj inšpiratívny mentoringový program a možnosť rozvíjať seba a svoje projekty,“ informuje Nádvorie.

Tím Nádvoria spustil nábor už v septembri minulého roka. Po mesiaci sa však rozhodli štart programu odložiť.

„Myslím, že sa ukázalo, že sme neboli naplno pripravení a navyše sme nábor spustili tesne pred začiatkom akademického roka. Výsledkom bolo, že sa nám nepodarilo osloviť dostatočný počet študentov, s ktorými by sme boli spokojní. Bola to však veľmi užitočná skúsenosť, uvedomili sme si, že na niektorých aspektoch programu musíme ešte zásadne popracovať,“ hovorí zakladateľ projektu Michal Trnka. Odvtedy sa idea Kampusu rozvinula z ubytovacieho štipendia na komplexný program pre výnimočných študentov. Ten im má okrem kvalitného zázemia, ponúknuť aj možnosti osobnostného a profesijného rastu.

„Program je určený mladým ľuďom z celého Slovenska, ktorí študujú v Trnave. Základným predpokladom na úspešné absolvovanie prijímacieho konania je hodnotové a osobnostné vybavenie študenta,“ vysvetľuje Nádvorie.

Dodáva, že projekt hľadá na budúci akademický rok šikovných mladých ľudí naprieč odvetviami a študijnými odbormi. Zameriava sa na študentov, ktorí majú odhodlanie zlepšovať svet okolo seba, sú charakterní, ľudskí a nesebeckí. „Mali by však mať aj schopnosti a energiu veci meniť a viesť k tomu aj ľudí okolo seba. Dôležitá je však aj schopnosť pretaviť svoje nápady do reality,“ dodáva, a opisuje množstvo benefitov:

„V priebehu roka je pre študentov pripravený rozvojový program, ktorý pozostáva z individuálneho mentoringu, tréningov, workshopov a networkingových aktivít. Mentorov získajú úspešní kandidáti na základe svojich individuálnych požiadaviek a záujmov, tréningy budú zamerané na dôležité praktické zručnosti.“

„Okrem toho štipendistom radi pomôžeme napríklad aj nájsť si kvalitnú stáž, aby mohli naberať reálne skúsenosti vo svojom odbore. Program však nezabúda ani na sociálny aspekt – účasťou budú pravidelné spoločné večere a brunche, na ktorých budú vždy zaujímaví hostia, vďaka čomu môžu získať cenné kontakty,“ dodáva Nádvorie.

Na oplátku za širokú škálu výhod Nádvorie očakáva uchádzačov spĺňajúcich viaceré kritériá. Kandidáti musia v danom akademickom roku byť študentmi denného štúdia jednej z trnavských univerzít. Zároveň, musia mať študenti Trnavskej Univerzity, Univerzity sv. Cyrila a Metoda alebo Materiálovotechno­logickej fakulty STU menej ako 26 rokov.

Prvé kolo výberového konania do štipendijného projektu sa začína 15. apríla. „Najlepší kandidáti budú následne pozvaní do druhého kola, ktoré bude prebiehať formou individuálnych pohovorov. Najúspešnejší z nich potom dostanú pozvánku do štipendijného programu,“ dodáva Nádvorie.

Foto: ilustračné

Nádvorie
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Nádvorie OZ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM