Kultúra

Nádvorie sa nechce stať konkurenciou pre mesto: Prináša iný letný program

Nádvorie nechce byť mestu svojimi letnými programami konkurenciou. Chce ponúknuť alternatívny program. Piatkové večery počas júla a augusta budú patriť koncertom a soboty zaujímavým filmovým snímkam.

Ilustračný obrázok k článku Nádvorie sa nechce stať konkurenciou pre mesto: Prináša iný letný program
Zdroj: TASR

Pestrý hudobný aj filmový program a tri festivaly pripravuje na svoje prvé leto nové trnavské Kultúrne centrum (KC) Nádvorie. Piatkové večery počas júla a augusta budú patriť koncertom a soboty zaujímavým filmovým snímkam.

Iné leto

„Nechceme robiť konkurenciu programu Leto na korze, ktorý pre Trnavčanov pripravuje každoročne mesto, my sme sa snažili postaviť letné Nádvorie ako vhodnú alternatívu pre tých, čo si chcú leto užiť trochu inak,“ povedal riaditeľ KC Dušan Vančo.

Nádvorie je, ako uviedol, priestor stretnutí aj so štýlovým gastrom. „Prvé leto je pre nás skúškou, ako ľudia zareagujú na našu ponuku, ako si obľúbia priestor. Za prvé mesiace fungovania KC vidíme, že Trnavčania chodia radi, a tak im chceme pripraviť ďalšie zážitky,“ povedal. Medzi filmovými predstaveniami upozornil na najbližšiu snímku Eric Clapton či snímku Okupácia 1968, ktorá mala premiéru na tohtoročnom ArtFilm Feste.

Kultúrne lahôdky

Počas piatkových večerov sa predstavia napríklad DJ Lixx, DJ Kinet, Trnavská hudobná spoločnosť pripravila letné vydanie festivalu Blues Moods, príde jazzová ruská formácia Ruddači, indie-popová kapela Queer Jane. Uskutoční sa festival slam poetry i Z Tapes Records Festival.

„Nádvorie prichýli na štyri augustové dni aj časť známeho festivalu Trnavský jazzyk. Vystúpia Swing Society Orchestra, Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, Fehero Rocher a Ľudové Mladistvá. Posledný festival, ktorý našiel v tomto roku domov na Nádvorí, sa volá Trnavské remeslá. Ten prinesie pestrú ponuku tvorivých dielní tradičných remesiel z nášho regiónu,“ dodal Vančo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM