Krimi

Najhorší deň na cestách? V Trnavskom kraji je to PIATOK, zhodujú sa policajti

Najviac dopravných nehôd v Trnavskom kraji sa v roku 2021 stalo v piatok. Práve v ten deň vyhaslo na cestách aj najviac životov.

Ilustračný obrázok k článku Najhorší deň na cestách? V Trnavskom kraji je to PIATOK, zhodujú sa policajti
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala za uplynulý rok celkovo 1 404 dopravných nehôd, čo je o 177 viac ako v roku 2020. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Najčastejšie došlo k zrážkam v piatok, keď zomrelo na cestách desať zo všetkých 26 obetí dopravných nehôd. Z nich boli dvaja chodci a dvaja cyklisti.

„Príčinou tragických nehôd bola najčastejšie neprimeraná rýchlosť, porušenie povinností vodiča a nesprávne predchádzanie. Smrteľnú nehodu zavinili aj piati vodiči pod vplyvom alkoholu. Ťažké zranenia utrpelo 79 osôb a ľahko sa pri nehodách zranilo 607 osôb,“ uviedla Antalová.

Prečítajte si tiež

Viac ako štvrtina nehôd (371) sa stala v okrese Trnava. Naopak, najmenej sa ich stalo v okrese Skalica (104). „Až 65 dopravných nehôd bolo za účasti chodca, z ktorých 13 boli deti, a 20 zrážok zavinili samotní chodci. Polícia eviduje 93 nehôd v súvislosti s cyklistami a kolobežkármi, čo je o 27 viac ako minulý rok. Dve tretiny z nich zavinili práve cyklisti,“ doplnila hovorkyňa.

Vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili 181 dopravných nehôd. „Takmer polovica podgurážených vodičov havarovala v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Prejazdy cez železničné priecestia nevyšli 15 vodičom. Dve zrážky s vlakom mali tragický koniec,“ informovala Antalová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z Trnavy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM