Monika Hanigovská Rôzne

Najkrajšie sviatky bez plastu: Vianočné trhy v Trnave s dôrazom na životné prostredie

Na obľúbenom podujatí si návštevníci neodkroja a ani neodpijú z plastového riadu. Mesto bude prísne sankcionovať predajcov, ktorí ponúknu takúto možnosť stolovania.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky bez plastu: Vianočné trhy v Trnave s dôrazom na životné prostredie
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie sviatky v roku premenia čoskoro Trojičné námestie a priľahké uličky na malé vianočné mestečko. Podujatie s názvom Vianočné trhy 2018 – Advent v Trnave sa okrem atmosféry a kultúrneho programu neodmysliteľne spája aj s predajom obľúbených dobrôt a nápojov. Trnavská radnica sa v tomto období zameria aj na životné prostredie.

„Všetci predajcovia jedál a nápojov na priamu konzumáciu sú povinní pri predaji na priamu konzumáciu používať kompostovateľný riad (nie plastový či papierový), vrátane príborov, tácok a pohárov,“ informuje o tom Mário Veneni, riaditeľ Vianočných trhov 2018.

Predajcov budú kontrolovať

„Dodržiavanie povinnosti používania kompostovateľného riadu bude zakotvené v rozhodnutí na predaj počas konania Vianočných trhov 2018 a bude kontrolované. Nedodržiavanie tejto podmienky bude prísne sankcionované,“ dodal Mário Veneni.

Kompostovateľné plasty sú podskupinou biodegradovateľných plastov a sú biologicky rozložiteľné. Kompostovateľný riad sa vyrába napríklad na báze celulózy a rastlinného škrobu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM