Monika Hanigovská Rôzne

Najkrajšie sviatky roka sa už blížia: Prvé info o vianočných trhoch v Trnave!

Pomaly sa môžete začať tešiť na horúci punč, medovinu, rôzne dobroty i príjemnú atmosféru. Tu sú prvé informácie k trnavským vianočným trhom.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky roka sa už blížia: Prvé info o vianočných trhoch v Trnave!
Zdroj: TASR

Vianočné trhy sa tešia každoročne veľkej obľube. Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno, punč a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Trnavčania si už môžu termín ich konania v našom meste značiť do kalendárov.

Zdroj: TASR

Vianočné trhy sa uskutočnia v dňoch od 25. novembra do 31. decembra 2016. Okrem Trojičného námestia sa trhy rozmiestnia do viacerých lokalít.

Trnavčania si môžu vianočnú atmosféru vychutnať na pešej zóne, pri Západoslovenskom múzeu, pri komplexe City Areny a tiež v okolí kostolov. Trhy ponúknu zaujímavý program, vianočný stromček s betlehemom, klzisko, jazdu na poníkoch, či tvorivé dielne pre deti.

Počas trhov v Trnave sa chystá aj sprievodný program, či špeciálne výstupy na renesančnú mestskú vežu. Dominanta nášho mesta ponúkne výhľad na vianočne vyzdobenú Trnavu. Celkovú atmosféru trhov dotvorí bohatý hudobný program. Ako uvádza organizátor, návštevníci si budú môcť vypočuť štyridsať hudobných vystúpení.

V Trnave sa tak postarajú o dobrú náladu Samuel Tomeček, Bystrík, Katarína Koščová, Paulína Ištvancová, Dynamo Team, Trinity, Borovienka, Vrbovské Vŕby a mnoho ďalších interpretov či hudobných skupín. Počas najkrajších sviatkov roku Trnavčanom zaspievajú aj deti z materských a základných škôl.

Zdroj: TASR

Na prázdno neobídu ani smädné a hladné žalúdky. Návštevníci si počas trhov budú môcť pochutnávať na vianočnom punči, horúcej medovine, varenom vínku, či pečených jedlých gaštanoch pripravovaných priamo na ohni. V ponuke však budú ďalej aj sladké koláče či zabíjačkové špeciality. Ľudí budú očakávať aj predajcovia všakovakého tovaru. Podľa organizátora osemdesiat predajcov ponúkne tipy na vianočné darčeky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM