Monika Hanigovská Rôzne

Najstarší Trnavčan s krásnym vekom: Jozef Lukovič oslávil 104 rokov

Oslavoval najstarší Trnavčan. Nielen zmysel pre humor udržiava v dobrej kondícií Jozefa Lukoviča, ktorý nedávno oslávil 104 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Najstarší Trnavčan s krásnym vekom: Jozef Lukovič oslávil 104 rokov
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava/TASR

Rodák z dnešných Jaslovských Bohuníc oslávil nedávno krásne 104. narodeniny. Pri tejto príležitostí mu okrem rodiny prišli zablahoželať aj zástupcovia Mesta Trnava.

Každému z nás azda prešla hlavou otázka, čo udržiava v dobrej kondícii nedávneho oslávenca. Aké je jeho tajomstvo dlhovekosti?

Držiteľa ocenenia Cena Mesta Trnava za rozvoj športu v Trnave za rok 2013, Jozefa Lukoviča, podľa slov najbližších udržiava v takejto dobrej kondícii šport aj zmysel pre humor.

Zdroj: TASR

Činorodý muž

Narodil sa 29. novembra 1913 v Bohuniciach (teraz Jaslovské Bohunice). Študoval na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave a už v tomto období sa aktívne venoval ľahkej atletike, volejbalu a futbalu. Pôsobil na Pedagogickej fakulte UK, na Katedre telesnej výchovy a športu a to na pozícii odborný asistent, ale aj ako tréner volejbalových družstiev dorasteniek a žien.

„Založil folklórny tanečný súbor Pedagóg, s ktorým reprezentoval fakultu pri rôznych príležitostiach na Slovensku, v Maďarsku a bývalej NDR, “ informuje radnica.

Oslávenec sa vo svojej profesii zameriaval na talentovanú mládež. Vychoval napríklad také športové osobosti ako Róbert Rozim, Oľga Kubovičová-Hajmássyová, či Ernest Broska.

OBRAZOM: Najstarší Trnavčan Jozef Lukovič
5
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM