Dominika Handzušová Rôzne

Návrat do stredoveku: Tradičné trhy ožijú v historickej verzii

Trnavčania sa môžu tento víkend vrátiť do stredoveku aj bez stroja času. Na námestí sv. Mikuláša si stánky rozložia stredoveké vianočné trhy. Čo ponúknu?

Ilustračný obrázok k článku Návrat do stredoveku: Tradičné trhy ožijú v historickej verzii
Zdroj: TASR

V piatok 19. decembra od 12:00 hod. a následne v sobotu a nedeľu 20. a 21. decembra od 10:00 hod. vždy do 18:00 hod. tradičné trhové miesto opäť ožije. Námestie pri Hrubom kostole patrilo v dávnej minulosti kráľovského mesta v soboty trhovníkom.

Dobové občerstvenie

Po stáročiach sa sem tradiční remeselníci vrátia. Nebude chýbať dobová hudba a živý betlehem. Novinkou bude sprievodný dobový program. Tradičné receptúry využije kuchyňa s dobovým občerstvením. Tešiť sa môžete napríklad na obľúbené šporheltové dolky, ale aj dávno zabudnuté špeciality. Organizátori sľubujú orientálnu čajovňu, vianočný punč sa bude podávať v krčahoch.

Remeslá i zábava

Deti sa môžu vyblázniť na starom drevenom kolotoči, ktorý je poháňaný ľudskou silou, alebo v špeciálnom zvieracom kútiku. Starší si zatiaľ môžu prezrieť pestrú ponuku, v stánkoch budú keramici, kováči, minciari, alebo výrobcovia cínového riadu a sviečok a ďalší remeselníci. Výrobky si budete môcť nielen kúpiť, ale priamo si pozrieť, ako vznikajú.

Ako to na trhoch vyzeralo v predchádzajúcich ročníkoch si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Stredoveké trhy
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM