Správy

Nemocnica chce zbúrať bývalú chirurgiu: Na jej mieste má vyrásť moderný pavilón

Fakultná nemocnica Trnava počíta s výstavbou viacpodlažnej budovy a presťahovaním kliník a oddelení z najstarších objektov.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica chce zbúrať bývalú chirurgiu: Na jej mieste má vyrásť moderný pavilón
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

V súčasnosti pripravuje podľa medicínskeho riaditeľa Viliama Vadrnu projektovú dokumentáciu nového moderného pavilónu, ktorý chcú postaviť na vlastných pozemkoch v areáli Fakultnej nemocnice Trnava.

Za obeť výstavbe by mala padnúť bývalá chirurgická klinika, ktorá už niekoľko rokov neslúži svojmu účelu a nemá ani iné využitie.

„Počítame s jej zbúraním,“ informoval Vadrna. FN si aktuálne dala vypracovať iný projekt, než s akým prišlo pred pár rokmi jej vedenie s bývalým riaditeľom Martinom Tabačkom.

Nákupné centrum nateraz nehrozí

Bolo to v čase, keď nemocnica predala napriek protestom verejnosti a nesúhlasu mesta Trnava zadnú časť svojho pozemku na výstavbu obchodného centra.

Vtedy jej zástupcovia informovali o projekte prepojenia ‚starých‘ budov FN a novopostaveného pavilónu chirurgických disciplín, ktorý stojí mimo areálu, oddelený cestou. „Podľa našich informácií vlastník predaného pozemku nateraz nepočíta s výstavbou nákupného centra,“ informoval Vadrna.

FN chce postaviť nový objekt ako viacpodlažný, objem financií, s ktorými môže pri výstavbe počítať, zatiaľ nepozná.

Nemocnica sa nateraz sústredí podľa slov medicínskeho riaditeľa na odstránenie nedostatkov, príčinou ktorých sa dostala na posledné miesto rebríčka INEKO v hodnotení štátnych nemocníc.

Skončili poslední, prijímajú opatrenia

„Hovorili sme s každým prednostom kliniky, s každým primárom,“ informoval Vadrna. Ako dodal, pokles hodnotenia FN bol hlavne v hodnotení a spokojnosti zo strany pacientov.

„Takže ani nie podávaná zdravotnícka starostlivosť či odbornosť našich lekárov a zdravotníckeho personálu, ale malá informovanosť pacientov. Ak pacient nemá informácie, odrazí sa to na jeho spokojnosti a potom aj na hodnotení,“ uviedol medicínsky riaditeľ FN Trnava.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Fakultná nemocnica Trnava
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM