Kultúra Rôzne Samospráva

Neotáľajte: Aj vy môžete podať svoje návrhy na ocenenia osobností Trnavy

Posledné pracovné dni roka môžu Trnavčania ešte využiť na podanie svojich návrhov, koho by malo mesto oceniť za rok 2018 udelením čestného občianstva, cenou mesta, uznaním za zásluhy či odhalením pamätnej dosky a pamätníka.

Ilustračný obrázok k článku Neotáľajte: Aj vy môžete podať svoje návrhy na ocenenia osobností Trnavy
Foto: Dominika Handzušová

Návrhy jednotlivcov alebo zoskupení možno doručiť na mestský úrad do 31. decembra, tlačivá sú k dispozícii na webovej stránke mesta.

Ocenených vyberá spomedzi návrhov na to určená komisia, vybraných nominantov schváli mestské zastupiteľstvo. „Ocenenia odovzdáva primátor Trnavy vždy v prvú marcovú nedeľu nasledujúceho roka na slávnostnom zasadnutí poslaneckého zboru,“ informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Za rok 2017 sa čestnými občanmi stali generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Ján Pavčír a in memoriam lekár František Vaverčák. Ceny mesta Trnava boli udelené fotografom Jozefovi Šelestiakovi a Blažejovi Vittekovi a in memoriam bývalému riaditeľovi Divadla pre deti a mládež Mikulášovi Fehérovi. Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesto Trnava udelilo sólistovi opery Slovenského národného divadla Danielovi Čapkovičovi, a futbalistovi Karolovi Dobiášovi v čase jeho zlatej éry za vynikajúce športové výsledky.

Čestnými občanmi mesta sa v uplynulých rokoch stali aj ďalší futbalista Jozef Adamec, futbalový tréner Anton Malatinský, režisér Jozef Režucha, herec Martin Gregor, operná speváčka Elena Kittnarová, divadelný historik Ladislav Čavojský, výtvarník Oskár Čepan, maliar a kňaz Teodor Tekel, arcibiskupi Ján Sokol, Róbert Bezák i Stanislav Zvolenský a Alfréd Wetzler a Rudolf Vrba – autori medzinárodne známeho svedectva o zverstvách na väzňoch v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM