Júlia Vargová Krimi

Trnavčana rieši trenčianska polícia: Od ženy mal vylákať takmer 1000 eur

Obvinený mal od ženy z Trenčína najskôr vylákať peniaze na nákup mobilného telefónu a elektronickej cigarety a následne si mal ešte aj požičať 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčana rieši trenčianska polícia: Od ženy mal vylákať takmer 1000 eur
Zdroj: TASR

Ako informovala Elena Antalová z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trenčíne, obvinený je 52-ročný Peter z Trnavy.

„Obvinený vylákal od Dagmar z Trenčína 390 € na nákup mobilného telefónu a elektronickej cigarety. Mal jej uviesť, že tieto veci vie zohnať o dosť lacnejšie,“ ozrejmuje Antalová.

„Žena mu uverila a dala mu 390 € na zabezpečenie telefónu a cigarety. Potom ešte od poškodenej vylákal ďalších 500 €. Tentokrát to mala byť pôžička na nákup notebookov. Ďalších 30 € od ženy mal pýtať s tým, že peniaze potrebuje na PHM, keď pôjde prevziať požadovanú elektroniku,“ dodáva Elena Antalová .

Podľa informácií z polície mal muž peniaze vrátiť v krátkom čase, pri odovzdávaní tovaru, ktorý poškodená Trenčanka žiadala. Ako ďalej ozrejmuje Antalová, poškodená do dnešného dňa nevidela ani mobil, ani elektronickú cigaretu a ani požičaných 500 €.

„Obvinený jej spôsobil celkovú škodu 920 €. Obvinený na škodu cudzieho majetku sa obohatil tým, že poškodenú uviedol do omylu. Za uvedený skutok obvinenému v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodáva Elena Antalová z Oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne.

Polícia v závere upozorňuje občanov aby boli opatrní a obozretní a nedávali svoje peniaze z ruky na podozrivo lacný tovar. Rovnako ako v tomto prípade sa môže stať, že žiadaný tovar a ani svoje peniaze už neuvidíte. Preto buďte obozretní a nenaleťte podvodníkom.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM