Dominika Handzušová Kultúra

Netradičná hudobná prednáška: Čo prinesie prvé Očúvadlo?

Juro Kovalčík a Michal Lipták budú v Berlineri pravidelne púšťať hudbu. Prvé Očúvadlo venujú slovenskej alternatívnej, prevažne bigbítovej, hudbe zo 60. a 70. rokov. Na aké skupiny zaspomínajú a koho si pozvali ako hosťa?

Ilustračný obrázok k článku Netradičná hudobná prednáška: Čo prinesie prvé Očúvadlo?
Zdroj: Dnes24.sk

V dočasnom kultúrnom priestore Berliner sa v stredu 18. marca od 19:00 hod. po prvýkrát uskutoční interaktívna hudobná prednáška Očúvadlo. Témou prvého večera bude slovenská alternatívna a najmä bigbítová hudba 60. a 70. rokov.

Svetom Deža Ursínyho, Pavla Hammela, Mariána Vargu, Fera Grigláka a mnohých ďalších i menej známych interpretov vás budú sprevádzať Juraj Kovalčík a Michal Lipták.

„Časť programu si budete môcť vychutnať z originálnych vinylov. Starožitné gramo nemáme, ale aspoň nejaké máme,“ lákajú na podujatie organizátori.

V prvom vydaní sa budú očúvať (a občas vidieť) skupiny Deža Ursinyho (Beatmen, Soulmen, Provisorium), Pavla Hammela (Prúdy), Mariána Vargu (Collegium musicum), Fera Grigláka (Fermáta), Janka Lehotského (Modus), GATTCH aj menej známych interpretov ako Jožo Barina (Players, Meditating Four) alebo Mr. Jet & The Cannibals.

Očúvadlo sa bude konať raz do mesiaca a postupne sprítomní zásadné etapy vývoja slovenskej i svetovej hudby. Moderátorov večera budú dopĺňať ďalší pozvaní hostia. Tentoraz to bude Peter Radványi z trnavskej bigbítovej kapely The Breakers, ktorý prinesie aj svoje originálne nahrávky zo šesťdesiatych ro­kov.

Čítajte tiež: Život pod kupolou: Študentky chcú ukázať nedostatky svojich ateliérov na výstave

Foto: ilustračné, DKP Berliner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM