Dominika Handzušová Kultúra Kultúra

Nezabudnite si vziať aj baterky: Noc hradov a zrúcanín na Katarínke

Katarínka sa po tretí raz zapája do projektu Noc hradov a zrúcanín. Pozrite sa, aký program si pre vás organizátori pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnite si vziať aj baterky: Noc hradov a zrúcanín na Katarínke
Zdroj: TASR

Celoslovenská akcia Noc hradov a zrúcanín sa uskutoční po tretí raz v histórii Katarínky. Organizuje ju združenie Zachráňme hrady.

Dobrovoľné vstupné

Noc hradov a zrúcanín sa bude na Katarínke konať v piatok 14. augusta. Program sa začne o 16:00 hod., predpokladané ukončenie podujatia je o 23:00 hod. Vstupné sa neplatí, no dobrovoľným vstupným môžete podporiť projekt záchrany ruín Katarínky dobrovoľníkmi.

Priamo na Katarínku sa autom nedostanete, musíte prejsť pešo cez les po žltej turistickej značke. Organizátori preto odporúčajú, aby ste si vzali baterky, keďže návrat z akcie je už potme.

Krypta, historické sprevádzanie a koncert

Akcia sa začína o štvrtej, až do svätej omše budete môcť vstúpiť do krypty. Omša sa koná o 18:30 hod. Následne je pred ôsmou naplánované slávnostné otvorenie podujatia s príhovorom. O 20:00 hod. si užijete neopakovateľný zážitok na koncerte Františkánskej schóly. Po koncerte je pripravené občerstvenie a opäť bude prístupná aj krypta. O deviatej je však na programe historické sprevádzanie.

Mohlo by vás zaujímať:
Pôjde síce o život, no pobavíte sa: Emília Vášáryová a Peter Šimun opäť na Červenom Kameni
Trnavská brána sa otvorí už po 14. raz: Aké lahôdky vás počas nej čakajú?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM