Správy

Niečo také sa ešte nestalo! Klub poslancov na protest ODIŠIEL z ustanovujúceho zastupiteľstva

Ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva poznačil odchod časti poslancov. Primátor hovorí o dehonestácii voličov.

Ilustračný obrázok k článku Niečo také sa ešte nestalo! Klub poslancov na protest ODIŠIEL z ustanovujúceho zastupiteľstva
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Rokovanie mestského zastupiteľstva (MsZ) na ustanovujúcej schôdzi v pondelok v jeho pracovnej časti opustilo šesť poslancov spoločného poslaneckého klubu opozície.

Protestovali tým podľa slov jeho predsedu Branislava Baroša proti tomu, že zastupiteľstvo nerešpektuje vôľu občanov vo voľbách a vyváženosť v zastúpení v mestskej rade a v jednotlivých komisiách MsZ.

Požiadal o zmeny

Primátor Peter Bročka na ustanovujúcej schôdzi predložil na hlasovanie zloženie orgánov zastupiteľstva. Baroš za spoločný klub zaslal predtým nominácie a keď neboli v návrhu akceptované, na schôdzi požiadal o výmenu dvoch mien z ich klubu v mestskej rade a niekoľko zmien v komisiách.

Prečítajte si tiež

Toto sa ešte nestalo

Až na výnimku nebol ani jeden návrh zastupiteľstvom, kde má väčšinu, 24 z 31 celkových poslancov, združenie Za lepšiu Trnavu primátora Bročku, odhlasovaný. Následne oznámil spoločný klub odchod z rokovania. Stalo sa to v histórii MsZ v Trnave v takejto podobe vôbec prvýkrát.

Predsedajúci schôdze primátor Bročka v závere konštatoval, že ide o snahu o dezinterpretáciu faktov a vníma to ako masívnu dehonestáciu voličov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM