Futbal

Nitra porazila Spartak: Hrali sme jednoducho zle, povedal Látal

Trnavským futbalistom sa nedarilo. Súper zdolal tím andelov 2:3.

Ilustračný obrázok k článku Nitra porazila Spartak: Hrali sme jednoducho zle, povedal Látal
Zdroj: TASR

V Trnave sa začalo po vyše 50 rokoch bez hymny Il Silencio a už v 6. minúte domáci inkasovali. Po centri Čeredničenka z ľavej strany strelu Taiwa vyrazil Chudý, lopta sa dostala k Fábrymu, ktorý prihral Šimončičovi a ten strelou cez Jansa prekonal Chudého. Domáci sa po inkasovanom góle snažili čo najskôr vyrovnať, ale do konca polčasu sa im to nepodarilo.

Bránu hostí dvakrát ohrozil Grendel. Najskôr z priameho kopu, ktorý išiel priamo na Hrošša a potom spoza šestnástky, keď lopta preletela tesne nad horným brvnom. Po štvrťhodine hry znemožnil zakončiť Jirkovi Extrnavčan Chovanec a v 24. minúte po chybe Jansa Schirtladze zabránil skórovať Taiwowi.

V 2. polčase už v 46. minúte vystrelil Schirtladze tesne nad horné brvno.

Potom prišla trnavská dvojminútovka, keď po zaváhaní nitrianskej obrany najskôr Čanturišvili vyrovnal na 1:1 a o dve minúty neskôr dostal Yilmaz Trnavčanov do vedenia.

V ďalšom priebehu sa hra prelínala z jednej strany na druhú, ale akcie sa končili len nepresnosťou alebo na pozorných obranách. Nečakaný bol záver stretnutia, keď víťazstvo domácich mohol potvrdiť v 88. minúte po úniku Miesenböck, ale jeho krížna strela letela tesne vedľa ľavej žrde. V 90. minúte po hrubke trnavskej obrany vyrovnal na 2:2 Taiwo. O chvíľu Ghorbani opečiatkoval hlavou hornú žrď nitrianskej brány. Už v nadstavenom čase po druhej žltej karte musel z ihriska odísť Grendel a v 3. minúte predĺženia zabezpečil hosťom z Nitry víťazstvo 3:2 Machovec.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

FC Spartak Trnava – FC Nitra 2:3 (0:1)

Góly: 55. Čanturišvili, 57. Yilmaz – 6. Šimončič, 90. Taiwo, 90.+3 Machovec. Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Benko, ŽK: Ghorbani, Grendel, Kulhánek, Čanturišvili – Fábry, Machovec, ČK: 90+3. Grendel za druhú ŽK, 2575 divákov.

Trnava: Chudý – Oravec, Tóth, Greššák, Janso (35. Ghorbani) – Schirtladze (89. Lupták), Kulhánek – Jirka, Grendel, Čanturišvili – Yilmaz (81. Miesenböck)

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec – Šimončič (62. Machovec), Charizopulos – Taiwo, Fábry, Čeredničenko (71. Guláš) – Vestenický (62. Chobot)

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Prespali sme prvý polčas. Hrali sme bez dôrazu, zložito, jednoducho zle. V druhom polčase sme to preskupili, hra sa zlepšila, nepriaznivý stav sme otočili, no čo sa dialo v závere ťažko môžem hodnotiť. Je to v hlavách hráčov, oni si to musia medzi sebou vyrozprávať. Mohli sme inkasovať na 2:2, ale nie dvakrát.“

Ivan Galád, tréner Nitry: „Futbal je niekedy aj o šťastí. My sme ho dnes v závere mali, ale veľmi prajem mojim chlapcom toto víťazstvo, pretože nie sme v jednoduchej situácii. Vo štvrtok budeme držať palce Trnave v Európskej lige.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM