Kultúra

Noc divadiel bola revolučná: Ponúkla prehliadky zákulisia, guláš aj escape room, FOTO

Jubilejný desiaty ročník Noci divadiel priniesol v sobotu tému Nežnej revolúcie. Divadlo Jána Palárika sa do celoeurópskeho podujatia zapojilo zaujímavým programom.

Ilustračný obrázok k článku Noc divadiel bola revolučná: Ponúkla prehliadky zákulisia, guláš aj escape room, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Divadlo potešilo svojich návštevníkov prehliadkami, živým nahrávaním rozhlasovej hry i predstavením, ktoré s témou novembrovej revolúcie úzko súvisí.

„Noc divadiel je sviatkom divadla, ale v tomto roku oslavujeme aj slobodu. A preto sme program zostavili tak, aby čo najviac zvýraznil hodnotu slobody a pripomenul udalosti spred 30 rokov, ktoré formovali našu spoločnosť,“ uviedla pre TASR marketingová riaditeľka divadla Lucia Turňová.

Divadlo sa v sobotu otvorilo o 15:00 a ponúklo „revolučný“ guláš, ktorý pripravil herec Tomáš Mosný. Prehliadky zákulisím dostali tento rok formu escape room.

Podobne, ako v minulom roku, aj tento rok prinesie divadlo živé vysielanie rozhlasovej hry.

V septembri divadlo uviedlo novú inscenáciu Nemá trieda, ktorá sa vracia k novembrovým udalostiam roku 1989.

„V predvečer 30. výročia Nežnej revolúcie sme pripravili exkluzívnu reprízu tejto inscenácie, ktorá je primárne určená pre stredné školy a je vytvorená špeciálne pre priestory školskej triedy. Tentoraz školskú triedu prenesieme na javisko a tak sa aj široká verejnosť môže ocitnúť v školských laviciach a stať sa súčasťou jedného nevšedného vyučovania,“ informovala riaditeľka divadla Zuzana Hekel.

V Divadle Jána Palárika sprístupnili aj putovnú výstavu Nežná ’89… revolúcia, prostredníctvom ktorej si návštevníci mohli pozrieť dobové materiály, fotografie z archívov a z divadiel.

Program podujatia zakončila nočná strašidelná prehliadka, keď ožili všetci duchovia divadla a previedli posledných návštevníkov tohtoročnej Noci divadiel po bežne neprístupných miestach, ako sú šatne, maskérňa, garderóba, ale aj pod javisko či do skladu rekvizít.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Noc divadiel 2019 v Trnave
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM