Správy

Nočná mora šoférov: TOTO sú najnebezpečnejšie úseky ciest v Trnavskom kraji

Policajti označili v Trnavskom kraji sedem rizikových úsekov. Ide najmä o hlavné ťahy a diaľnice.

Ilustračný obrázok k článku Nočná mora šoférov: TOTO sú najnebezpečnejšie úseky ciest v Trnavskom kraji
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia v Trnavskom kraji zverejnila sedem úsekov ciest, na ktorých sa stalo počas roka 2021 najmenej päť dopravných nehôd. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Dopravnú nehodovosť vyhodnotili dopravní inžinieri a označili nehodové úseky. „Za nehodový úsek je možné stanoviť časť cesty, kde sa v danom kilometri stane minimálne päť a viac nehôd. Rizikových úsekov v Trnavskom kraji máme označených sedem,“ uviedla Linkešová.

Najčastejšou príčinou nehôd je podľa policajtov stále nepozornosť na strane vodiča, neprimeraná rýchlosť a spôsob jazdy a dodržiavanie dostatočného odstupu medzi vozidlami.

Kritické úseky

Tri úseky sú na diaľniciach. „Prvým je križovatka da diaľnici D1 pred Trnavou v kilometroch 42,23 až 43,00. Druhou časť diaľnice D2 pri čerpacej stanici Sekule v okrese Senica v kilometroch 7,50 až 8,50 a tretí úsek sa nachádza na R1 v okrese Galanta. Ide o prejazd cez mostný objekt v kilometri 26,10 až 27,00. Na každom z týchto úsekov sa stalo päť dopravných nehôd,“ informovala Linkešová.

Najviac, až deväť dopravných nehôd sa stalo na hlavnom ťahu na mesto Hlohovec na ceste II/513 km 6,900 až 8,690.

Ďalšie miesta

„Šesť nehôd bolo zaznamenaných na vjazde pri poliklinike do mesta Piešťany a v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda na ceste II/503. Päť nehôd polícia v Trnavskom kraji zaznamenala aj na úseku hlavného ťahu cesty I/2 v meste Holíč od kruhového objazdu smerom na Kopčany,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM