han Správy

Nová škôlka v Trnave dostala zelenú: Celkové náklady zhltnú 1,54 milióna

Primátor Trnavy Peter Bročka informoval, že projekt materskej školy na Spojnej ulici má už právoplatné stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Nová škôlka v Trnave dostala zelenú: Celkové náklady zhltnú 1,54 milióna
7
Galéria

O projekte sme vás informovali v januári tohto roka v ČLÁNKU. Podľa najnovších správ ide všetko podľa plánu.

Primátor informuje

Bročka sa na sociálnej sieti vyjadril ku aktuálnemu stavu. „Vďaka právoplatnému stavebnému povoleniu sa môžeme uchádzať o eurofondy a zaradiť ju do budúcoročného rozpočtu. Celkový investičný náklad podľa projektovej dokumentácie bude 1,54 milióna eur,“ uvádza Peter Bročka na Facebooku.

„V roku 2018 sa nám vďaka intenzívnym rokovaniam podarilo od Slovenských elektrární odkúpiť objekt a pozemky bývalej internátnej školy na Spojnej ulici. Jedná sa o objekt, ktorý je hmotovo a dispozične identický s našimi objektami materských škôl na T. Tekela a Spartakovskej,“ napísal primátor.

Detaily rekonštrukcie

Projekt rekonštrukcie rieši komplexnú adaptáciu na 5-triednu materskú školu. Pozostáva z troch pavilónov kde budú triedy a jedného hospodárskeho pavilónu (kuchyňa so zázemím, jedáleň a kotolňa). „Objekt bude kompletne zateplený, rekonštruované budú všetky vnútorné priestory, areál bude mať nové detské ihrisko pre potreby materskej školy. Obnovou prejde aj oplotenie, komplet spevnené plochy s revitalizáciou zelene v celom areáli,“ dodal Bročka.

V rámci vodozádržných opatrení bude dažďová voda odvádzaná systémom vsakovacích vrtov späť do pôdy, čomu pomôžu aj strechy s vegetačnou vrstvou.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

MATERSKÁ ŠKOLA NA SPOJNEJ MÁ PRÁVOPLATNÉ STAVEBNÉ POVOLENIE 👌Vďaka tomu sa môžeme s projektom uchádzať o eurofondy,...

Posted by Peter Bročka on Saturday, September 12, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM