Lucia Lauková Správy

Nové lôžka pre pacientov: V Trnavskej nemocnici vymenili vyše 300 postelí, FOTO

Moderné nemocničné postele majú viacero výhod. Ponúknu väčší komfort pacientom a prácu uľahčia aj zdravotníckemu personálu.

Ilustračný obrázok k článku Nové lôžka pre pacientov: V Trnavskej nemocnici vymenili vyše 300 postelí, FOTO
6
Galéria

Vo Fakultnej nemocnici v Trnave pribudli nové postele. Za ich nákupom je Ministerstvo zdravotníctva SR. Fakultná nemocnica Trnava získala na obnovu 303 lôžok, z ktorých je 273 pre dospelých pacientov a 30 postieľok pre detských pacientov.

Ako informoval referent FN pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič, výmena sa uskutočnila na 16 oddeleniach v celej fakultnej nemocnici.

Postupná výmena

Výmena prebehla postupne. „Vďaka novým lôžkam sa opäť zvýši komfort pacientov. Ďalším pozitívom je, že ide o moderné lôžka, ktoré uľahčia nášmu personálu manipuláciu s pacientmi,“ povedal Daniel Žitňan, generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava.

Spolu s posteľami pribudli aj antidekubitné matrace, ktoré predchádzajú vzniku preležanín. Vymenené lôžka sú podľa nemocnice polohovateľné, pričom sa vymenili rôzne typy lôžok, od klasických až po lôžka, ktoré sa využívajú pre špeciálne výkony.

Aj špeciálne typy postelí

„Ide o hydraulické lôžka, elektrické lôžka, lôžka pre potreby jednotky intenzívnej starostlivosti a bariatrické lôžka, ktoré sú určené pre pacientov s nadváhou,“ vymenúva referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič, s tým, že lôžka sa ihneď po dovezení začali po jednotlivých oddeleniach meniť a už dnes slúžia pacientom FN Trnava.

Ako vyzerajú nové lôžka v nemocnici si môžete pozrieť v galérii!

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Nové lôžka pre pacientov: V Trnavskej nemocnici vymenili vyše 300 postelí
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM