Rastislav Búgel Samospráva

Novinka, ktorá poteší: Park pri kalvárii rozsvietia nové LED lampy

Trnavský park pri kalvárii dostane osvetlenie. Obyvateľov určite poteší, že sa kalvária, ktorá patrí k najkrajším častiam mesta, už o pár dní rozsvieti svetlom nových LED lámp a park budú môcť využívať Trnavčania i po zotmení.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá poteší: Park pri kalvárii rozsvietia nové LED lampy
Zdroj: TASR

Informovala o tom Veronika Majtánová z Kancelárie primátora mesta. Ako uviedla, 14 zastavení krížovej cesty v podobe murovaných kaplniek a lavičky pod majestátnymi stromami vytvára pokojnú atmosféru iba kúsok od rušnej premávky. „Nebolo to tak ale vždy, prostredie bolo v minulosti často neupravené a zanedbané,“ konštatovala.

Podľa jej slov za posledné roky, keď sa tohto parku ujalo Občianske združenie Lepšia Trnava, sa z neho vďaka revitalizácii a pravidelnej údržbe stalo príjemné miesto na prechádzky a oddych. Každý večer po západe slnka sa však park menil na tmavé miesto.

„Osvetlenie je sponzorským darom od firmy Vossloh-Schwabe Deutschland GmbH a firmy SLOLUKS zo Slovinska. LED svietidlá predstavujú najvyšší štandard pouličného osvetlenia pri najnižšej spotrebe elektrickej energie,“ vysvetlila Majtánová s tým, že nemecká firma Vossloh-Schwabe so sídlom v Trnave práve tento rok oslavuje 10. výročie svojho pôsobenia na Slovensku. Pri príležitosti firemného jubilea sa spoločnosť rozhodla venovať nové LED lampy pre Trnavskú kalváriu a rozsvietiť toto obľúbené miesto. Keďže výrobný program spoločnosti je zameraný na výskum a vývoj komponentov pre svetelnú techniku, spojili sa s partnerskou firmou – slovinským výrobcom svietidiel SLOLUKS, ktorá osvetľovací systém dodala. Táto spoločnosť osvetlila okrem iného aj slovinské Novo Mesto, ktoré je partnerským mestom Trnavy.

Park slávnostne rozsvietia v stredu (6.4.) o 19.30 h. Na podujatí sa zúčastní primátor Trnavy Peter Bročka a konatelia oboch uvedených spoločností.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM