Kultúra Rôzne

Nový festival seriálovej tvorby už začal: Pilot láka do Malého Berlína

Fanúšikovia seriálov si prídu na svoje. Festival Pilot sa koná v kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave už v dňoch 29. a 30. marca.

Ilustračný obrázok k článku Nový festival seriálovej tvorby už začal: Pilot láka do Malého Berlína
Zdroj: TASR

Festival seriálov Pilot sa koná v dňoch 29. a 30. marca v kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave. Okrem prezentácie domácich a zahraničných seriálov prináša stretnutia so slovenskými a českými tvorcami.

Organizátori zostavovali program so zámerom otvoriť diskusiu o stave slovenského seriálu, popritom bude prezentovaná aj seriálová tvorba z krajín strednej a východnej Európy. „Chceli sme divákom ukázať kvalitnú seriálovú produkciu, ktorú nepoznajú, zároveň im však môže byť blízka prostredím a témami," uviedla Ivana Sujová, zakladateľka a dramaturgička festivalu.

Návštevníci festivalu tak budú môcť vidieť výber z dielne HBO Europe – poľský kriminálny seriál Blinded by the Lights a chorvátsky Success. Na svoje si prídu fanúšikovia seriálu Most!, aktuálneho hitu a silného fenoménu z Česka. Pozvanie prijal Petr Kolečko, ktorý je autorom scenára. Návštevníci festivalu si budú môcť pozrieť aj celú prvú sériu seriálu Lajna, na ktorom Kolečko spolupracoval.

Pilot ponúkne aj seriál Škvrna slovenského režiséra Petra Bebjaka. V rámci diskusie Bebjak porozpráva aj o svojom filme Trhlina, ktorý sa dostane i na televízne obrazovky. Hosťom festivalu bude režisér Michal Kollár, ktorý stojí za celovečerným filmom Červený kapitán. Na festivale bude rozprávať o svojom seriálovom projekte Hotel.

Podujatie organizuje občianske združenie Metaforum spoločne s Publikum.sk. Partnerom je autorská organizácia LITA.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM