Júlia Vargová Kultúra

Kam cez víkend? Zopár tipov na akcie v Trnave a okolí

Posledný marcový víkend je tu a s ním aj lákavé podujatia v meste a okolí. Na pláne sú akcie pre fanúšikov divadla, športu, hudby i festivalov.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Zopár tipov na akcie v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

PILOT, festival seriálov

V piatok, 29. marca, a v sobotu, 30. marca, v Malom Berlíne

Prvý ročník festivalu seriálovej tvorby je jediným podujatím svojho druhu na Slovensku. Predstaví súčasnú svetovú seriálovú tvorbu s dôrazom na európsku, zaspomína aj na slovenský archívny seriál. Súčasťou podujatia bude aj reflexia zameraná na slovenskú seriálovú produkciu pod záštitou autorskej spoločnosti LITA. Odborná kritika odovzdá cenu za výnimočný seriálový projekt roka 2018.

HIT UCM Trnava vs. KV MŠK Oktan Kežmarok

Sobota, 30. marca o 19:00, Mestská športová hala

Volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok zdolali Hit UCM Trnava v prvom zápase o piate až ôsme miesto play off extraligy. Odvetný zápas na domácej palubovke Hitky odohrajú už túto sobotu.

Malá scénická žatva

V piatok, 29. marca, a v sobotu, 30. marca, v Divadle Jána Palárika

Mesto Trnava a dosky javiska Divadla Jána Palárika sa stanú dejiskom krajskej postupovej súťažnej prehliadky neprofesionálneho divadla mladých a dospelých. Podujatie každoročne vytvára priestor na prezentáciu umeleckej tvorby v oblasti divadla, vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu amatérskych divadelných súborov trnavského kraja.

Prezentáciu divadelnej tvorby otvorí amatérsky divadelný súbor divadla mladých DEMOscéna z Trnavy s inscenáciou Pieseň španielskych mušiek v piatok 29. marca 2019 o 17:00.

V piatok uvedú druhú svoju inscenáciu Mať f(F)ilipa sa oplatí! Herci z Hrnca z Hrnčiaroviec nad Parnou, súbor divadla dospelých, v súťažnej B. kategórii – Prúdy tradičného divadla o 19:00.

V sobotu 30. marca 2019 o 15:00 sa bude prezentovať divadlo mladých z Galanty Za šecki drobné s inscenáciou Spáčka. Dospelých – A kategóriu – Prúdy súčasného divadla budú reprezentovať herci z divadla DISK z Trnavy v sobotu 30. marca 2019 o 19:00 s autorskou divadelnou hrou OBOLUS.

Jarné čistenie Trnavy

Sobota, 30. marca o 13:00, Kamenný mlyn

Príďte aj vy stráviť deň aktívne, stretnúť známych a spraviť niečo pre svoje životné prostredie. Na dobrovoľníckej brigáde v Kamennom mlyne sú všetci vítaní. Už 13. ročník tejto tradičnej akcie sa uskutoční v sobotu 30. marca 2019. Zraz je o 13.00 h v tamojšom amfiteátri.

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble

Sobota, 30. marca o 17:00, Štadión Antona Malatinského City Arena Trnava

Už tento víkend Spartak čaká zápas 2. kola Fortuna Ligy, o udržanie sa. Trnava bude musieť zabojovať naplno.

MADUAR – Hafanana The Best Of Tour 2019

V sobotu, 30. marca o 20:00, v hoteli Holiday Inn Trnava

Pri príležitosti 25. výročia od vydania prvého albumu vyráža MADUAR na slovenské turné Hafanana The Best Of Tour 2019 so 100-minútovým koncertným programom, na mieru šitou videoprojekciou a samostatným akustickým blokom.

HK Gladiators Trnava vs. HK Ružinov Bratislava

Sobota, 30. marec o 16:00, a nedeľa, 31. marec o 14:00, Zimný štadión Trnava

Gladiátori pozývajú fanúšikov, priateľov, milovníkov hokeja a športu, aby ich prišli cez víkend povzbudiť. Vstupujú do finále Playoff v zápase o návrat do Extraligy. Dorastenci potrebujú podporu, všetci sú vítaní.

Erika Miklóšová: Zátišie s drapériami II.

V nedeľu, 31. marca od 13:00 do 18:00, Galéria Jána Koniarka, Synagóga – Centrum súčasného umenia

Túto nedeľu bude možné posledný krát navštíviť výstavu mladej slovenskej maliarky. Námetom veľkoformátových kresieb sú výjavy z rodinného archívu. Erika Miklóšová do nich prekresľovaním a zmenou mierky formátu vnáša nové asociácie, ako aj širšie pole spoločenských a výtvarných postrehov.

Autorka predstaví sériu drapérií, pričom sa sústreďuje na ornament, vzory textílií, cez ktoré vypovedá príbehy s nimi späté. Rôznymi postupmi a materiálmi znázorňuje chápanie odevu, hlavného námetu jej prác. Vytvára imaginárny svet, v ktorom sú ľudia zastúpení ich oblečením. Rodinné portréty sú nahradené zobrazovaním odevov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM