Správy Samospráva

Nový obytný kompex pri „Staničáku“? Investor chce stavať Alžbetin park

Poslanci mestského zastupiteľstva na jeho druhom riadnom zasadnutí podporili povolenie na spracovanie zmeny v územnom pláne pre projekt Alžbetin park.

Ilustračný obrázok k článku Nový obytný kompex pri „Staničáku“? Investor chce stavať Alžbetin park
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Pre Alžbetin park – nový obytný komplex, žiadal vlastník pozemku na Ulici Ferka Urbánka v Trnave povolenie na zmenu územného plánu, ktorá by umožnila jeho výstavbu. Tri päťpodlažné obytné bloky chce postaviť v tesnej blízkosti Parku Janka Kráľa, v susedstve obchodného centra Max a školského areálu. Poslanci mestského zastupiteľstva o projekte rokovali na zasadnutí posledný aprílový utorok.

Lokalita v súčasnosti slúži na výrobu, obytná funkcia nie je v súlade s územným plánom.

Uvádza sa to v materiáli pre mestské zastupiteľstvo. Investor by mal vyriešiť aj dopravné spojenie pre niekoľko desiatok bytov, popri pozemku vedie iba jednosmerná cesta, ktorá je už na súčasné potreby poddimenzovaná. O žiadosti investora najskôr rokovala stavebná komisia, ktorá zastupiteľstvu neodporučila schváliť zmenu ÚP. Odbor územného plánovania na mestskom úrade však zastáva opačný názor.

Projekt vyvolal búrlivú vlnu ohlasov a diskusií. Našli sa jeho zástancovia i odporcovia. Počas rozpravy vystúpili viacerí poslanci poukazujúci na klady i zápory. K samotnému projektu sa vyjadril i primátor Trnavy Peter Bročka na svojom facebookovom profile. „Rozvoj mestského života je okrem iného tvorený tým, že staré priemyselné areály v centrách postupne nahrádza bývanie. Toto je budúcnosť cukrovaru a aj zóny, kde má vyrásť projekt Alžbetin park,“ uvádza.

Zároveň upozorňuje, že zastupiteľstvo na poslednom zasadnutí žiadnu novú výstavbu nepovolilo, ani nezmenilo územný plán. „Mesto dalo súhlas na spracovanie štúdie jeho možnej zmeny práve preto, že uprednostňuje v tejto lokalite bývanie pred priemyslom," upresňuje primátor. Ďalej ozrejmuje, že to znamená, že investor na svoje náklady pripraví návrh, ktorý bude následne pripomienkovaný nie len mestom, ale aj celým radom inštitúcií, okresným úradom či dopravným inšpektorátom.

Foto: ilustračné

Alžbetin park
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM