Monika Hanigovská Rôzne

Nový týždeň v Trnave a okolí má čo ponúknuť: Akcie, ktoré si nenechajte ujsť

Nový septembrový týždeň v Trnave a okolí ponúkne aj rôzne podujatia. Zostavili sme pre vás prehľad redakčných tipov na akcie, ktoré radíme nevynechať.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Trnave  a okolí má čo ponúknuť: Akcie, ktoré si nenechajte ujsť
Foto: Dominika Handzušová

Trnava na začiatku novoveku – svetlá a tiene 16. storočia

11. septembra 16.30 v mestskej veži, vstup zo Štefánikovej ulice

Doprajte si kus zaujímavej histórie nášho mesta v prednáškovom cykle s názvom O Trnave vo veži. Pondelková téma nesie názov Trnava na začiatku novoveku – svetlá a tiene 16. storočia. Kvalitný výklad zaručí doc. PhDr. Juraj Roháč, CSc. (Katedra archívnictva a PVH FF UK). Prednáškový cyklus O Trnave vo veži a to na rôzne témy, si budete môcť prezrieť každý deň od 11.9 do 22.9. vždy o 16.30 hod.

Cinematik Film Festival 2017

12. – 17. septembra od 12.00 do 24.00 hod., Dom umenia, Kino Fontána, Kino Klub, Bažant Kinematograf, Kino Kúpele, Žiwell, Elektráreň Piešťany

Neďaleko Trnavy sa chystá veľký sviatok určený pre milovníkov filmovej tvorby. V Piešťanoch sa bude konať Cinematik Film Festival 2017, ktorý ponúkne viac ako 100 filmov rozdelených do tematických sekcií. Organizátori okrem filmovej tvorby ponúknu návštevníkom aj koncerty, množstvo diskusií i nočnú zábavu.

Cestovateľské kino: Bali

13. septembra 20.00 Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Tropický indonézsky klenot, prezývaní medzi domácimi aj ako Ostrov Bohov. Aj taký je ostrov Bali. Vyberte sa na miesta, kde je zjednávanie národným športom a kde vás usmievaví miestni domorodci s radosťou strhnú do konverzácie. S cestovateľkou Michaelou Struhárovou, ktorá na tomto rozmanitom ostrove žije dlhšie, precestujete očami údolia tvarované ryžovými terasami, navštívite posvätné sopky, najkrajšie chrámy, pláže i vlny, ktoré milujú surferi z celého sveta.

Veľký Gatsby

14. septembra 19.00 Divadla Jana Palarika (veľká sála)

Veľký Gatsby sleduje príbeh Nicka Carrawaya, ktorý opustí stredozápad a na jar 1922 sa vydáva do New Yorku, mesta stelesňujúceho uvoľňujúcu sa morálku a populárny jazz. Carraway hľadá svoju vlastnú verziu amerického sna a usadí sa vedľa domu záhadného a časté večierky poriadajúceho Jaya Gatsbyho a tiež kúsok od svojej sesternice Daisy a jej záletného manžela Toma Buchanana, Nick sa stane súčasťou mimoriadne bohatých ľudí, ich ilúzií, lások a sklamaní. Nick ako svedok tohto sveta píše príbeh nemožnej lásky, večných snov a automobilovej tragédie a nastavuje zrkadlo modernej dobe a jej súbojom. Veľký Gatsby je príbehom o láske, ktorá dokáže obetovať čokoľvek, o poslednej nádeji, nekončiacej snahe a viere.

Promenáda historických bicyklov

15. septembra od 13.30 Bernolákova brána, Trnava

V piatok si budete môcť pozrieť v promenáde nezvyčajnú prehliadku historických dvojkolesových tátošov. A súčasne sa aj zúčastniť zaujímavej jazdy. Stretnutie je naplánované na 13:30 hod. a štart o 14:00 hod., od Bernolákovej brány. Ako uvádza organizátor akcie, zúčastniť sa môžu všetci majitelia bicyklov vyrobených do roku 1987. Podmienkou je dobové oblečenie zodpovedajúce roku výroby bicykla. Trasa jazdy bude situovaná po starom meste Trnava.

Zúčastnite sa sútaže

16. septembra od 12.30 v Kultúrnom dome Jarná, Cífer

Odskočte si do neďalekého Cífera a zúčastníte sa súťaže vo varení gulášu. Akciu po štvrtýkrát usporadúva tamojšie občianske združenie spolu s obcou Cífer. Ako uvádza organizátor, na akciu je potrebné sa vopred prihlásiť a taktiež uhradiť štartovné v hodnote 5 eur (v cene chlieb, misky a fľaša vína). Súťažiaci si prinesú mäso a potrebné ingrediencie v surovom stave pre počet súťažiacich v družstve (3 – 6 osôb).

Organizátor zabezpečí sedenie a stany pre každé družstvo. O zábavu sa postará hudobná skupina Lux a Kapela snov. Akcia súčasne poteší aj milovníkov zlatistého moku.

Dve lákavé podujatia v jeden deň

16. septembra, v centre mesta Holíč, v areáli Holíčskeho zámku

V Holíči si budete môcť vychutnať dve lákavé podujatia a to v jeden deň. V sobotu, 16. septembra sa uskutoční v tamojšom centre mesta IX. ročník Holíčskeho zámockého okruhu a súčasne na zámku prebehne X. ročník Zámockých pivných slávností.

Holíčsky zámocký okruh bude v znamení Medzinárodných majstrovstiev Slovenska vintage historických motocyklov a sajdkár. Akcia odštartuje tréningom a to od 09.00 hodiny, pričom samotné preteky si budete môcť vychutnať od 14.00 hod. Aj v areáli Holíčskeho zámku bude taktiež o zábavu postarané. Zámocké pivné slávnosti prinesú podľa slov organizátorov dobrú zábavu a festival plný piva. Holíčsky zámok pri príležitosti pivného festivalu otvorí svoje brány o 14.00 hod.

Balkánska žúrka plná zážitkov

16. septembra od 21:00 CITY CLUB Trnava, Šrobárová 10, Trnava

Zresetujte si v sobotu hlavu. Chystá sa totiž Balkanská žúrka nabitá hudbou, zábavou, dobrým jedlom ale aj fotodokumentáciou tejto párty. Ako avizujú organizátori akcie, prichystané budú aj pochúťky ako pljeskavica a čevabčiči a o zábavu sa postará miestny fotograf, ktorý bude celú noc fotiť tamojšiu žúrku.

Párty s majstrom sveta

16. septembra od 22.00 Disco Club, Chtelnica

Milovníci adrenalínu ale aj hudby si prídu na svoje. Kúsok od nášho mesta sa odohrá nezvyčajná párty s názvom Disco party s exhibíciou boxu. Ako už názov napovedá, pôjde o párty spojenú s exhibíciou – v tomto prípade s exhibíciou boxu s majstrom sveta Pavlom Polakovičom.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM